12 vil bli teatersjef

KRITIKER: Lene Therese Teigen sto bak forestillingen «Arkeologene». Hun er en av søkerne til toppjobben på regionteatret. Tidligere har hun rettet kritikk mot Inger Buresund som teatersjef. 
foto: privat

KRITIKER: Lene Therese Teigen sto bak forestillingen «Arkeologene». Hun er en av søkerne til toppjobben på regionteatret. Tidligere har hun rettet kritikk mot Inger Buresund som teatersjef. foto: privat Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Søknadsfristen til stillingen som teatersjef ved Teater Ibsen gikk ut ved nyttår. 12 personer har søkt stillingen.

DEL

Blant søkerne finner vi regissør og dramalærer ved Skien videregående skole, Roman Birmanis, og skuespilleren Hans Jacob Sand som bor i Sauherad.

- Vi er veldig fornøyde med søkerlisten. Samtlige som har søkt har tilknytning til norsk teater. Så det er godt kvalifiserte søkere, sier styreleder Olaf Brastad.

HEMMELIGE SØKERE

Av de 12 som har søkt stillingen etter Inger Buresund har fire ytret et ønske om at navnene deres ikke blir offentliggjort.

- Det stemmer, og det respekterer vi. Men jeg kan si så mye som at det er personer som har bred erfaring med teater. Mer enn det kan jeg ikke si, sier styrelederen med et smil om munnen.

VET IKKE NÅR

Når den nye teatersjefen tiltrer stillingen er fremdeles litt i det blå.

- Jeg har tidligere sagt at vi ønsker å ha en ny teatersjef på plass i løpet av første kvartal. Om vi klarer det får tiden vise. Akkurat det stresser vi ikke. Nå skal vi først ha et seminar i midten av februar, så får vi ta det derfra, sier Brastad.

VET HVA DE FÅR

- Er det noen som peker seg ut mer enn andre?

- Jeg ikke lyst til å kommentere hvorvidt det er noen som skiller seg ut. Men som sagt så er samtlige søkere godt bevandret i teaterverden, så vi vet hva vi har å velge i, sier styrelederen.

Fakta

Disse har søkt: Hans Jacob Sand, Roman Birmanis, Steinar Thorsen, Marie Feldtmann, Lene Therese Teigen, Bjørn Birch, Vera Rostin Wexelsen, Katinka Rydin Berge. I tillegg har fire søkere som ikke ønsker sitt navn unntatt offentligheten søkt stillingen.

Artikkeltags