Det melder selskapet i en pressemelding mandag.

Den nye helseaktøren skal inn på Beha Kvartalet.

– Nedfelt i avtalen er også flytting inn i Grenland Helsepark på Beha Kvartalet når den står ferdig, opplyses det.


Den nye leietakeren skal inn i lokalene der Kiropraktor Torp tidligere hadde sin virksomhet på Beha Kvartalet.

Ny leietaker vil ha sin oppstart i begynnelsen av desember.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått med nok en helseaktør til det spennende prosjektet på Beha Kvartalet, skriver utleieansvarlig Gyda Riis i pressemeldingen.

TA har spurt Schanke eiendom om hvilken helseaktør det er snakk om, men de kortene holdes foreløpig tett til brystet.

– Det er en legespesialist som skal inn i lokalene. Leietaker ønsker å avvente til senere i november med å mer informasjon, sier Riis til TA.

I slutten av august ble det klart at fertilitetsklinikken Klinikk Hausken, som blir ny i byen, har signert med Schanke eiendom på Hammondgården.

Karianne Schanke opplyste da at også de har nedfelt i avtalen at de skal flytte til Beha-kvartalet når den planlagte helseparken står ferdig der.

Kamp om spesialistene

For bare kort tid siden ble det kjent at en annen stor privat helseaktør står klar til å etablere seg i Porsgrunn. Volvat skal inn på Down Town og er nå i prosess med å gjøre klar lokalene for det.

Gynekologer, hudlege og psykologer er noen av spesialistene, i tillegg til allmennleger, som skal være på plass ved oppstart der og som de nå søker etter.

Giganten som har ekspandert stort over mange år forklarte blikket mot Porsgrunn med en generelt stor utvikling av arbeidsplasser og boliger i Grenland.