Fredag ettermiddag gikk politiet i Agder ut med en pressemelding der de skriver at de frigir navnet i samråd med pårørende.

– Avdøde er opprinnelig fra Telemark, men har bodd i Lyngdal siste 1–2 år, står det i pressemeldingen.

Fra Skjelsvik

Per Arne Sveum var født i mars 1957. Han vokste opp på Skjelsvik og har bodd det meste av sitt liv i Grenland. Folk som kjente han har opplyst til TA at har flyttet til Sørlandet for en del år siden. Først bodde han i flere år i Vennesla, der han blant annet var fast deltaker i Filadelfia-menigheten.

Politiet opplyser at han flyttet til Lyngdal for ett til to år siden. Fredag kveld rykket politiet i Agder ut til melding om vold i en bolig i utkanten av Lyngdal sentrum. Der fant de Sveum, som ble kjørt til sykehus med alvorlige skader. En mann i 40-åra ble pågrepet for grov kroppskrenkelse. Han ble løslatt etter avhør, men er fortsatt siktet for volden.

Onsdag ettermiddag ble Sveum erklært død på sykehuset i Flekkefjord. Politiet fikk ikke anledning til å avhøre ham før han døde, på grunn av helsetilstanden hans.

Sykkelulykke

I en pressemelding i helgen opplyste politiet at det hadde vært en voldsepisode, men at Sveum kanskje hadde vært utsatt for en sykkelulykke samme dag.

– Det har ikke vært vitner til sykkelulykken, så vidt vi vet, men vi har fått informasjon om at han skal ha hatt en sykkelulykke tidligere på dagen, sier politiinspektør Liv Versland Seland til TA.

Hun opplyser at politiet holder alle muligheter åpne, for at dødsfallet kan skylden enten sykkelulykken eller vold eller begge deler. Den siktede mannen i 40-åra er ikke anklaget for vold med døden til følge.

– Det er ikke grunnlag for å utvide siktelsen ut fra bevisene i saken nå, sier politiinspektør Versland Seland.

Hun opplyser at Sveum er sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt. Han vil bli obdusert i neste uke, og politiet venter en foreløpig obduksjonsrapport da. Det er mulig at den kan kaste lys over dødsårsaken og om volden eller sykkelulykken har vært avgjørende.

Advokat Berit Knudsen er oppnevnt som forsvarer for den siktede mannen. Hun sier til TA at klienten nekter straffskyld..