44-åringen møtte torsdag i Nedre Telemark tingrett, tiltalt for det grove skadeverket, samt flere butikktyverier. Han erkjenner de fleste butikktyveriene, men nekter for at det var han som ripet opp bilene.

- Jeg forlanger kamerabilder, vitner og jeg erkjenner ikke straffskyld, sa 44-åringen, som forklarte at han prøvde å sove den aktuelle natta, og at ei venninne hadde forsøkt å komme inn på besøk.

- Men jeg nektet, for jeg var dårlig og ville sove, sa 44-åringen.

- Var du ute i løpet av den kvelden, spurte aktor, politiadvokat Per Steinar Bungum.

- Ja, kanskje i et par minutter, sa 44-åringen.

Et øyenvitne som har utsikt til Jorkjends parkeringsplass, fortalte at han hadde hørt 44-åringen rope og skrike, før han gikk langs bilene.

- Jeg så at han gikk og kikket rundt bilene, og jeg hørte at de ble skrapet opp, sa vitnet, som i et tidligere politiavhør hadde sagt at han ikke konkret hadde sett at 44-åringen ripet opp noen biler.

- Det jeg sa i avhøret var at jeg så ham nærme seg bilene, og at jeg i sterk grad antar at det er 44-åringen. Det er jo ikke akkurat første gangen han gjør noe sånt, sa vitnet.

Video fra et overvåkningskamera ble vist i retten, men her kunne en kun skimte en skikkelse i lys hettegenser, og det var umulig å identifisere gjerningspersonen.

Verkstedlederen på Jorkjend sa at han ikke visste hva det totale skadebeløpet endte på.

- Det kostet alt fra 8000-10 000 til 12 000 for de bilene som hadde fått ripet opp panseret til 3000-4000 kroner for andre, sa verkstedlederen.

Når det gjelder flere tyverier av varer i dagligvarebutikker, forklarte 44-åringen at han som sosialklient har dårlig råd.

- Det er ikke for vinnings skyld, jeg tar det jeg trenger - jeg er sosialklient. Hadde jeg vært trygdet, så hadde jeg helt sikkert ikke stjålet, sa 44-åringen, som får utbetalt 5500 kroner i måneden.

Da 44-åringen ble pågrepet, hadde han rundt fire gram amfetamin på seg under ransakinga i arresten.

- Jeg mener at politiet plantet det hos meg. Jeg erkjenner kun ervervelse, at jeg tok det med fra kjøkkenbenken til arresten, sa 44-åringen, som forsvares av advokat Marius Haugstoga.

Det er satt av en dag til rettssaken, hvor tingrettsdommer Anne Elisabeth Landsverk er administrator.