Emil fra Skien satser stort i Vestfold

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Emil Eriksrød fra Skien slår seg stort opp i eiendomsmarkedet. Nå satser han tungt også i Vestfold.

DEL

Det et R8-gruppen med Eriksrød som eier som står bak et nytt næringsbygg som er under oppføring på nordsiden av Coop på Fokserød langs E18. Bygget skal etter planen skal stå klart høsten 2016.

Emil jobbet med eiendom hos Olav Thon før han satt kursen hjem til Grenland. Den første investeringen gjorde han allerede under studietiden.

I Porsgrunn eier han blant annet Porsgrunn Næringspark.

SANDEFJORD

-Dette er et høymoderne miljøbygg som blir godt synlig fra E18, sier han om bygget i Sandefjord. Vi tilbyr gode konferanse-, trenings- og kantinefasiliteter, ladestasjoner for elbil, jordvarme og sykkelparkeringer. Her vil alt ligge til rette for miljøvennlig drift, forteller administrerende direktør og partner Emil Eriksrød i R8-gruppen til Vestviken 24.

Eriksrød forteller at de er i sluttforhandlinger med flere leietakere i disse dager.

Gruppen skal også etablere nok et bygg på Fokserød i nær framtid, og Eriksrød forteller at de allerede merker stor etterspørsel og interesse fra potensielle leietakere.

-TI MINUTTER

-Vi satser på Vestfold og Telemark nå. Det er ikke mye mer enn ti minutter mellom de fem byene Skien, Porsgrunn, Larvik, Sandefjord og Tønsberg.

Torp er et knutepunkt sentralt i Vestfold, med flyplass og god infrastruktur, sier Eriksrød.

R8-gruppen har i løpet av de siste ti årene slått seg fram som en betydelig eiendomsbesitter i Vestfold og Telemark. Eriksrød er eneeier av R8-gruppen og kontrollerer nå eiendommer på til sammen 50. 000 kvadratmeter i de to fylkene, til en verdi av 850 millioner kroner.

Siste store oppkjøp skjedde tidligere i år, da R8-gruppen kjøpte 17. 000 kvadratmeter med bygg på Korten i Tønsberg. Inkludert Helfo-bygget. Prislappen var på 350 millioner kroner.

RÅDGIVNING

Et av Norges ledende kompetansehus blir leietaker hos et regionalt eiendomsselskap som bare vokser og vokser. Og begge ser det som et ledd i en strategi der kommunegrenser er av liten betydning for næringslivet.Når kompetansehuset KPMG samler sine Vestfold-kontorer i et splitter nytt bygg på Fokserød i Sandefjord, er det blant annet for å bli enda mer tilgjengelige på tvers av kommunegrensene.

Å legge til rette for et helhetlig jobbmarked og næringsliv i Vestfold har vært et sentralt tema for NHO Vestfold og andre næringslivsaktører den siste tiden.

SENTRAL BELIGGENHET

-Dette er en positiv utvikling for vår næring. Vi trenger å tenke nytt for å kunne tilby det beste og mest effektive tjenestetilbudet til Vestfold-kundene i årene som kommer. Konkurransen skjerpes og vi må jobbe mer målrettet med å øke mobilitet og fleksibilitet, utvikle riktig kompetanse og tiltrekke de flinkeste folkene, forteller avdelingsleder Kai Holhjem i KPMG Vestfold og Telemark.

KPMG har rundt 1. 000 ansatte fordelt på 24 kontorer i Norge. I Vestfold har de kontorer i Larvik, Sandefjord og Tønsberg.

Kort avstand til Sandefjord, Larvik og Tønsberg, umiddelbar nærhet til flyplassen på Torp og godt utviklede infrastruktur og kollektivtilbud er fordeler som Holhjem viser til som avgjørende for deres valg av lokasjonen.

MØTER KUNDENE LOKALT

KPMG inntar 1. 000 av de til sammen 2. 500 kvadratmeterne i bygget. R8-gruppens eget selskap R8 Management inntar 500 av de resterende kvadratmeterne.

Holhjem mener at det vil styrke kompetansehuset å samle de forskjellige by-kontorene under samme tak.

-Samlede ressurser og kapasitet gir en enda mer slagkraftig og effektiv organisasjon i regionen. Samhandling gjennom samlokalisering vil skape konkurransefordeler gjennom delt kunnskap, bredere kompetanse og en større kapasitet i produksjon og leveranse. Det gir et godt grunnlag for videre vekst og utvikling i Vestfold, forteller Holhjem.

Kai Holhjem forsikrer at Vestfold-kundene ikke vil bli negativt påvirket av at deres revisorer og rådgivere flytter til Torp, da de fortsatt vil møte kundene på deres hjemmearena.

-Vi kommer til å benytte oss av møterom i byene og treffe kundene der de er. De vil ha den samme tilgang som tidligere til vår lokale kompetanse og kortreiste kunnskap. I tillegg vil vi på sikt tilby enda flere tjenester og en bredere kompetanse enn tidligere. Dette er veldig positivt for begge parter, påpeker han.

Artikkeltags