- Dette fortjener Siri, hun kjøpte hus for fire år siden og oppdaget sopp, råte og fukt i huset. Hun har hatt det slitsomt og vi ønsket å hjelpe, sier venninnen Karina Lønne Tvedt.

11 UKER

Tobarnsmamma Siri Løite i Porsgrunn kom fredag ettermiddag hjem til et nyoppusset hus.

Gode venner har jobbet i 11 uker og arbeid og materialer verdt minst en million, er lagt ned i prosjektet.

Bildeserie

Slik pusset vennene opp for Siri i hemmelighet

 

TÅRENE TRILLET

Hun ankom huset kl 18 med sine to barn. Der sang Lena Barth Aarstad og Jannicke Abrahamsen "That whats friends are for", alle hjelperne kom fram bak scenen og tårer trillet på mange, men spesielt Siri.

Hun dro raskt inn i huset for å se hvor flott det er blitt. Hun har lagt 100 000 kroner i huset selv, som hun fikk i forskudd på arv fra faren. Ellers er resten sponset og utført av en vennegjeng.

- SOM EN NY VERDEN

- Jeg er kjempefornøyd, utbryter Siri Løite etter at hun har sett rundt i rommene i huset.

- Det er som en ny verden har åpnet seg. Da jeg åpnet døra og skulle gå inn i gangen, knelte jeg nesten. Det er ikke til å kjenne igjen, fortsetter Siri.

Det meste av møbler hadde hun fra før, men vennegjengen har skaffet henne ny sofa og skjenk, i tillegg til å bytte kledning på huset, nye vinduer, drenering, oppusset hybel i kjeller, nytt soverom til datteren Malin, oppusset stue, spisestue, gang og delvis kjøkken.

- HAR HATT VONDT AV HENNE

Huset er ikke helt ferdig med de siste detaljene, men det lover vennene at de skal fikse.

- Siri har hatt det slitsomt. Etter huskjøpet var det kjempestore skader i taket, i kjelleren ble det målt altfor høy luftfuktighet, det var sopp og råte bak kledningen. Hun forsøkte å benytte eierskifteforsikringen, men tapte saken. Vi har hatt veldig vondt av henne, forteller vennene.

Venninnen Karina la ut en melding på Facebook i januar, der hun spurte etter hjelp til oppussingen.

- Det var ikke vanskelig å få folk til å stille opp. Det var veldig mange som ville hjelpe, sier Karina, som sammen med sin mann og samboerparet Sonny Gustavsson og Anniken Jønholt, har holdt prosjektet gående, mens huseieren selv har bodd et annet sted i oppussingsperioden.

Samboerparet fikk en reise til Florida som takk for en utrolig innsats.

1000 TIMER

– Samboeren min har nok jobbet minst 1000 timer alene, så kommer alle de andres innsats i tillegg. Det har vært en kjempeinnsats, sier Anniken.

- Har Siri visst noe underveis?

- Hun visste jo at vi skulle pusse opp noe, først og fremst kjelleren og barnas soverom. I løpet av de 11 ukene, så hun fra veien at kledningen ble byttet, men ellers har hun ikke visst hvor mye vi har gjort, forklarer de gode vennene.

I kveld skal Siri Løite og barna på 13 og 6 bare slappe av i det nyrenoverte hjemmet. Resten av gjengen skal feire at en hjertegod sak er fullført.