Investorgruppe vil bygge fengsel i Porsgrunn

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Investorgruppen Norda Partners AS er på jakt etter samarbeidskommuner for bygging og drift av fengsler. Porsgrunn er en av kommunene på lista.

DEL

Norda Partners AS har sendt ut henvendelser til flere kommuner rundt om i landet. Gruppen ønsker å bygge gjennom et offentlig-privat samarbeid. Det innebærer, i korte trekk, at staten betaler private for å ta seg av finansiering, bygging og vedlikehold.

Jevnaker, Bremanger, Tromsø, Nordreisa, Tromsø og Stavanger er andre kommuner som har mottatt brev fra Norda Partners.

HAR LEVERANDØR PÅ HÅNDEN

Investorgruppen er i første omgang ute etter å gå i dialog med aktuelle kommuner som kan være interessert i et samarbeid.

- Vi har allerede vært i dialog med en leverandør på bygging av fengsler. Dette er samme selskap som sto ansvarlig for byggingen av fengselet som skal benyttes for norske fanger i Nederland. De har god kompetanse på området, og sier de kan bygge fengsler i henhold til norske retningslinjer og krav, skriver Tor Blaasmo i Norda Partners AS i brevet sendt til Porsgrunn kommune.

- EN GRENLANDSSAK

- Jeg har sagt til rådmannen at jeg ser på dette som en grenlandssak. Jeg vil ta opp denne henvendelsen i det neste møte som vi skal ha i Grenlandssamarbeidet, sier ordfører i Porsgrunn Øystein Beyer til TA.

Beyer vil diskutere saken med de andre kommunene i Grenland. Ordføreren er opptatt av å ta hensyn til fengslet i Skien.

- Dette er interessant ut i fra at det stadig kommer signaler om et ønske om mer offentlig/privat samarbeid, men kompetansemiljøet i forhold til denne saken ligger i Skien der det allerede er et veletablert offentlig tilbud. Det er viktig at vi klarer å sikre dette tilbudet, og bygge videre på det, sier Beyer.

Artikkeltags