Jordskjelvet som rammet Nepal sist lørdag, og etterskjelvene som har fulgt, har nå krevd til sammen over 4000 menneskeliv. 18 klatrere på vei opp Mount Everest er også bekreftet omkommet etter snøskred.

Ekteparet Leif Harald Bergseth og Tone Gravir fra Porsgrunn, som befinner seg på rundt 5000 meters høyde i den såkalte Base Camp, skal etter de siste rapportene være uskadde.

Tone Gravirs datter, Amalie, fortalte til TA både lørdag og søndag at hun hadde vært i kontakt med moren som sa at de etter forholdene hadde det bra. Da TA tok kontakt mandag kveld hadde hun ikke hørt fra dem..

– Jeg har ikke snakket med mamma eller Leif Harald siden i går, så jeg har dessverre ikke så mye nytt å komme med, skriver hun i en sms til TA.

Ekteparet, som har trent for Mount Everest-turen i nesten to år og brukt flere hundre tusen kroner på reisen, kan fort komme til å måtte vende nesen hjem med uforrettet sak. I går kom nyheten om at Kina har besluttet å innstille all klatring opp nordsiden av verdens høyeste fjell etter katastrofen.

Det har foreløpig ikke kommet nyheter fra Nepal, som bestemmer over sørsiden av fjellet der Bergseth og Gravir tar seg opp, om en liknende bestemmelse, men nabolandet kan fort følge etter.