R8 frir til NRK: - Si ja til oss i Porsgrunn sentrum

KOM TIL OSS: Bjørnar Haukstad og Simon S. Stordalen i R8 mener NRK bør komme til dem og ta i bruk det nye næringsbygget på Kammerherreløkka i Porsgrunn sentrum som er i ferd med å reise seg.

KOM TIL OSS: Bjørnar Haukstad og Simon S. Stordalen i R8 mener NRK bør komme til dem og ta i bruk det nye næringsbygget på Kammerherreløkka i Porsgrunn sentrum som er i ferd med å reise seg.

Artikkelen er over 1 år gammel

PORSGRUNN: Selskapet R8 frir til NRK. - Bruk næringsbygget på Kammerherreløkka og dekk behovet for nye og moderne lokaler.

DEL

Det er oppfordring fra Simon S. Stordalen, utleiesjef i R8 Property som bygger et nytt næringsbygg på Kammerherreløkka i Porsgrunn sentrum. Totalt er det på fem etasjer og 2780 kvadratmeter.

Et hotell, i Nordic Choice-kjeden (Comfort Hotel Porsgrunn), bygges på samme sted, det er på åtte etasjer og på cirka 6000 kvadratmeter.

1500 kvadratmeter

- Vi har lest i TA at NRK vil flytte fra Borgeåsen, og NRK er i kontakt med kommunen om dette.

Han merket seg NRK-sjefens utsagn om at redaksjonen trenger mellom 1000-1500 kvadratmeter kontorplass, pluss gode parkeringsmuligheter og sentral beliggenhet.

Vil være stas

- Dermed passer det som hånd i hanske med vårt nye næringsbygg. Og kommer NRK på plass, vil bygget være fullt. Det er kjempebra for oss, samtidig vil vi finne det ekstra morsomt å få NRK inn på grunn av at NRK er et stort navn, det er lokalt og det er kjært.

Et argument Stordalen trekker fram er plasseringen, med jernbane- og bussforbindelse og nærhet til Skien, Vestfold og Sørlandet.

- Hvis NRK vil leie hos dere, hvilken pris kan dere tilby?

- Nei, slike detaljer kan vi ikke snakke om nå. Men vi ser for oss at NRK blir en langsiktig leietaker, naturligvis.

Næringsbygget skal stå klart i 2019. Prislappen blir cirka 200 millioner kroner. 

Stordalen legger til at Høyres Esben Storvand har uttrykt støtte for forslaget og at det er opprettet dialog med NRK.

Åpen konkurranse

Sven Evjenth i NRK Eiendom har tidligere bekreftet til TA at lokalene på Borgeåsen blir lagt ut til salg og at NRK ser etter nye lokaler. Men hans klare melding til R8 er at alle interessenter og eiendomsutviklere i Grenland vil få sin sjanse via en åpen tilbudskonkurranse.

- Alt skal skje på en rettferdig måte, presiserer han.

- Vi har fått tilsendt noe bildemateriell til et prosjekt, men det har vi ikke sett på, vi er opptatt av alle skal ha like vilkår og at kriteriene er objektive.

- Når kan dere være klare med konkurransegrunnlaget?

- Vi regner med at det blir før jul.

- Hva tenker du om forslaget Kammerherreløkka?

- Jeg vet ikke noe om det. Vi har en prosess foran oss, og det er den beste eiendommen som vil telle.

Sentrum er det rette

Distriktsredaktør i NRK Telemark, Stig Bolme, sier at det er altfor tidlig å gå inn på hvor NRK Telemark helt konkret bør plassere seg.

- Men vi har sagt at gjerne vil til sentrum, uttaler han.

- I Porsgrunn?

- I Skien eller Porsgrunn. Å være i sentrum vil gjøre oss synlige og gjøre oss mer tilgjengelige. Og selvsagt trenger vi nye og mer moderne lokaler.

Ypperlig

Ordfører Robin Kåss er helt tydelig:

 - Å få NRK til Kammerherreløkka er en ytterlig idé, jeg kan ikke tenke meg en bedre plassering. Beliggenheten vil jo være midt i blinken, med nærhet til Skien, Vestfold og Sørlandet.

- NRK kan få et regionalt senter i midten av Porsgrunn.

Artikkeltags