Festdag for barna i regnvær

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Med paraplyer og regntøy strømmet folk til Porsgrunn på lørdag, for å få med seg Barnas dag.

DEL

Det tradisjonsrike arrangementet gikk av stabelen for første gang i 1946, og det er fortsatt like populært. Med tivoli, diverse boder og mye på programmet for barna, tok mange turen til Porsgrunn lørdag, på tross av regnværet. Busstorvet på Kammerherreløkka var gjort om til tivoli, og foran Porsgrunn rådhus var det satt opp store telt hvor folk kunne ta seg en pust i bakken under tak.

Kiwanis Porsgrunn har kjørt lilleputtog og stått for ballongsalget under Barnas dag i Porsgrunn helt siden 1981. Lørdagens «lokfører» var president i Kiwanis Porsgrunn, Torstein Buer (73). Og mange barn og foreldre ville være med på den fem minutter lange togturen i sentrum.

– Vi har vært mellom 35 og 40 stykker som har holdt på med rigging her i tre-fire dager i forkant. Vi får alltid inn noen titusener som går til en god sak. Dette er ikke noen hovedinntekt for klubben vår, men det er sosialt og gøy. Barnas dag er jo et arrangement som har gått i mange år, og på slutten av 50-tallet var jeg med og red på en hvit hest gjennom byen her som Fantomet, mimrer Buer.

Regn ingen hindring

Kiwanis Porsgrunn har 38 medlemmer og er Europas største Kiwanisklubb. De har et eget klubbhus i Assuransegata i Porsgrunn, og ute på Vallermyrene har de et eget bruktsalg hver tirsdag og torsdag, hvor inntektene går til humanitære formål.

Tivoliet var naturligvis populært, og kraftig regnvær er ingen hindring for barn som vil kjøre karuseller. Ingrid Aafoskaas Gaaren (11) var blant barna som prøvde seg i et slags turnapparat hvor en ble heist høyt opp i kraftige strikk.

– Det var gøy, forteller Ingrid, som går på apparatturn i Herkules, noe som sikkert gjorde det litt enklere enn for andre.

Foruten om tivoliet og bodene var det mye underholdning fra scenene både i Rådhusamfiet og Rådhusparken. Barnetoget, hvor folk var kledd ut i kostymer var også populært.

300 dugnadsarbeidere

Daglig leder for Barnas dag i Porsgrunn, Christer Halvorsen, sier at regnet la en liten demper på arrangementet.

– Men folk stiller opp selv om det er regn og det er hyggelig. Det er nok ikke så mange andre arrangementer som trekker så mange folk i regnvær som Barnas dag. Da vi så værmeldinga måtte vi hive oss rundt, så vi fikk satt opp litt flere telt slik at folk kunne sette seg litt inn under tak, forteller Halvorsen.

Rundt 300 frivillige fra diverse lag og organisasjoner jobber dugnad under Barnas dag-arrangementet, til inntekt for egen forening.

– Så de gjør en kjempeinnsats, sier Halvorsen.

I tillegg betales det også ut penger til gode formål til barn og unge etter arrangementet.

Neste år feirer Barnas dag i Porsgrunn 70-årsjubileum.

– I tillegg til den frivillige innsatsen så er vi avhengige av god støtte fra kommunen og det lokale næringslivet. Vi har hatt gode tradisjoner på det, så det håper vi fortsetter, avslutter Halvorsen.

Artikkeltags