Gå til sidens hovedinnhold

Porsgrunn er best for barn

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Porsgrunn topper lista over kommuner som gir gode tjenester til barn.

På samme måte som i fjor gjør Porsgrunn kommune det svært godt i årets undersøkelse fra UNICEF over norske kommuners prioritering av barn og unge. 

På lista over de 53 største kommunene i Norge havner Porsgrunn på topp og Røyken i Buskerud på bunn når det gjelder gode tjenester for barn, melder Dagsavisen. På denne rangeringen ligger storbyene Trondheim, Bergen, Oslo og Stavanger på henholdsvis 2., 15., 18. og 38. plass.

– Porsgrunn er fortsatt best for barn og unge blant Norges større kommuner, jubler ordfører Robin Kåss på Facebook. 

Han forklarer det med målbevisst og hardt arbeid over mange år, og lover at kommunen skal jobbe for å bli enda bedre.

Årets UNICEF-analyse viser ellers at det fortsatt er store geografiske forskjeller når det gjelder tilbud til barn. UNICEF reagerer på både pengebruk og kvalitet på tjenester innen skole, barnevern, barnehager og helsetjenester.

– Det som er overraskende, er at vi fremdeles finner store forskjeller i kommuner som i utgangspunktet er ganske like. For eksempel er det enorm variasjon blant de 53 største kommunene i Norge. Til tross for at disse byene er relativt like hva gjelder både befolkningsantall og demografi, sier juridisk rådgiver i UNICEF Norge, Ivar Stokkereit, til NTB.