Frykter ikke vårflommen

IKKE REDD FOR FLOM: Virksomhetsleder for kommunalteknikk, Torbjørn Krogstad, er ikke redd for vårflom.

IKKE REDD FOR FLOM: Virksomhetsleder for kommunalteknikk, Torbjørn Krogstad, er ikke redd for vårflom.

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: - Vårflom i vassdraget i Porsgrunnselva er ikke noe problem for kommunen. Virksomhetslederen er uten tvil.

DEL

Det er leder for kommunalteknikk i Porsgrunn kommune, Torbjørn Krogstad, som gitt tilbakemelding til beredskapsleder i kommunen, Fred Inge Skjærum. Sistnevnte har sendt informasjon videre til Fylkesmannen i Telemark som ønsket seg en status over flomberedskapen i fylket.

Verre i Skien

Krogstad påpeker at Porsgrunnselva i langt større grad er påvirket av stormflo enn av flom, og «Flom påvirker vassdraget ovenfor slusene i Skien».

Brannsjef Morten Meen Gallefos presiserer at Telemarksvassdraget er strengt regulert, og Porsgrunn vil derfor «i mindre grad bli rammet av store nedbørsmengder eller stor vannføring ved rask snøsmelting». Men en «500 og 1000 årsflom» kommer til å påvirke industrien på Herøya.

I vassdrag som Leirkup kan flom virke på elvebredden.

Avtale med Røde Kors

Beredskapslederen legger til at kommunen har «stor tilgang på egne mannskaper» ved en flom. 80 personer er eksempelvis med i krisehåndteringsapparatet, det er gjort avtale med Røde Kors.

Kommunen har en kommunikasjonsstrategi med innbyggerne, viktig her er kommunens nettside, Facebook, Twitter og pressemeldinger; sms-varsling er dessuten en mulighet.

Artikkeltags