- For voldsomt for et lokalsamfunn

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Porsgrunn: Formannskapet velger et godt omdømme foran ny industri ved Norcem i Brevik.

DEL

Frykten for et dårlig rykte er reell, og politikerne i Porsgrunn ønsker ikke å få et nasjonalt anlegg for avfallsbehandling og deponi ved Norcem.

- Det er åpenbart at et deponi for farlig avfall engasjerer. Vi har fått høre at vi er for feige. Arbeiderpartiet er uten tvil for konsekvensutredninger, men vi mener at denne saken er for kompleks. Denne utredningen ville ikke tatt det store bildet, den ville bare svart på om det er farlig å lagre avfall i gruvene, sier Ole Henrik Lia (Ap).

Aps forslag om å heise avfallsproblematikken opp på nasjonalt nivå fikk støtte fra alle partier i dag.

Krf og Tord Samdal forsikrer at partiet også har en god dose tvil.

- Er dette en seier for demokratiet? Jeg er ikke så sikker på det, det er kanskje en seier for frykt og uvitenhet. Men vi lar hensynet til Breviks befolkning komme dem til gode, vi sier nei til en konsekvensutredning.

- Dette er det interessant å være med på - noen saker blir for voldsomme for et lokalsamfunn alene, mener ordfører Øystein Beyer (Ap). Han mener det er problematisk å ikke skulle gå inn for et planprogram, og deler Samdals refleksjon. Også Høyre er skeptiske til å legge et deponi i gruvene.

- Vi ønsker ikke å svekke grenlands omdømme, sier Anne Karin Alseth Hansen.

- Jeg  ønsker å sette omdømme høyest, uansett hva en konsekvensutredning sier, forteller Kjell Grant Teigen (uavhengig).

Arbeidet med ny råvareforsyning til Norcem fortsetter.

- Dette handler om fremtidighet: Sement som vi har bruk for, og arbeidsplasser, mener Beyer.

Artikkeltags