Porsgrunn kan bli Norges mest attraktive by

GOD STEMNING: fra venstre opposisjonsleder Anne Karin Alseth Hansen, varaordfører Anne Kristine Grøtting, kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup og ordfører Robin Kåss.

GOD STEMNING: fra venstre opposisjonsleder Anne Karin Alseth Hansen, varaordfører Anne Kristine Grøtting, kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup og ordfører Robin Kåss. Foto:

PORSGRUNN: Porsgrunn er blant tre av finalistene til Statens pris for bærekraftig utvikling, Attraktiv byprisen 2020. Det var hele 50 innspill der kun tre finalister nå skal kjempe om prisen.

DEL

I midten av september blir Statens pris for bærekraftig utvikling, Attraktiv byprisen 2020 delt ut. Porsgrunn er blant tre av finalistene til å vinne prisen sammen med Hamar og Straumen i Trøndelag.

Attraktiv by – Statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling skal belønne planlegging og gjennomføring av bærekraftig by- og stedsutvikling med høy kvalitet. Alle tre dimensjoner ved bærekraftsbegrepet skal vektlegge det økonomiske, sosiale og miljømessig.

Fantastisk utvikling

Kommunal- og moderniseringsminister, Nikolai Astrup skal dele ut prisen og har i dag fått se en liten bit av Porsgrunn sammen med ordfører for Porsgrunn kommune, Robin Kåss.

– Jeg fikk en omvisning på taket av Comfort Hotel hvor man ser tydelig hva som har skjedd, og det er ingen tvil om at det har vært en fantastisk utvikling i Porsgrunn de siste årene. Dette er en sånn type utvikling som flere bør lære av, forteller kommunal- og moderniseringsminister, Nikolai Astrup.

Etter det Astrup har sett i dag er han positivt overrasket over hvordan Porsgrunn har utnyttet eksisterende arealer på en ny måte for å glede innbyggerne på.

I tillegg så syns Astrup det var positivt å se at kjøpesenteret Down Town ligger i sentrum noe som gjøre sentrum mye mer attraktivt. Dette gjør at folk går inn på kjøpesenteret også går de ut i handlegata for å dra på kafeer og lignende, noe som gjør at byen blir mer brukt og den i tillegg får mye mer liv, enn om man setter seg i en bil ut av sentrum til et kjøpesenter og blir der hele dagen.

Inspirert

Ordfører Robin Kåss syns det er kjempe moro at Porsgrunn er nominert til ett av Norges mest attraktive byer.

– Det er kjempe moro og vi takker for nominasjonen. Norge blir kåret til verdens beste land og når Porsgrunn da er blant en av de mest attraktive byene i Norge i verdens beste land så er det bare gøy, ler Kåss.

Astrup legger til at han blir inspirert av byene rundt om i Norge og liker veldig godt hvordan Porsgrunn har klart å gjøre sentrum så attraktivt.

– Det har blitt lagt til rette for en by som bygges innenfra og ut framfor utenfra og inn, og det er vi veldig opptatt av, sier Astrup.

Artikkeltags