Gå til sidens hovedinnhold

Occhipinti må testet av Odd

Artikkelen er over 16 år gammel

PORSGRUNN (Pors Grenland - Hødd 4-3): Et samba-mål av Sandro Occhipinti reddet tre Pors-poeng mot Hødd. Det holder liv i håpet om ny 1. divisjonskontrakt. - Sandro fortjener en sjanse til å vise at han duger på et høyere nivå nå. Odd er dumme om de ikke tester ham i vinter, mener Pors-trener Dag-Eilev Fagermo.

Men dobbeltscorerens lykke fikk en snev av malurt da han pådro seg sitt femte gule kort for sesongen. Dermed må han stå over neste gang.

- Det er surt. Jeg skulle gjerne vært med på å senke Tromsdalen, innrømmer jokeren som reddet dagen for Pors-keeper Svein Roger Dahlen.

Pors siste skanse forærte bort Hødds ledermål tidlig i kampen og må ta 2-2 målet på sin kappe i tillegg.

UVANE

- Det så ikke lyst ut da Hødd utliknet til 3-3, men vi scorer heldigvis mye mål. Sandro er et viktig våpen for oss, fastslår Svenna som ble satt helt ut av spill på Hødds utlikning 17 minutter før slutt.

For andre gang på rad måtte Pors score fire ganger for å vinne på hjemmebane, og laget ser ut til å ha gjort det til en stygg uvane å trenge en kalddusj for å våkne.

- Jeg vet ikke hvorfor vi må ha en i trynet, men det skjedde igjen i begge omganger igjen, innrømmer trener Fagermo.

GLEPPHENDT

Keeper Dahlen - som igjen fikk sjansen på bekostning av Dag Ole Thomassen - var i det glepphendte hjørnet før pause. Han slapp André Nevstads frispark rett i beina på Glenn Hartmann som takket og bukket.

- Vi er ikke nøye nok med detaljer, meg selv inkludert, sier Svenna som til tross for tabbekvoten står neste gang mot Tromsdalen.

- Dag Ole skal på landslagssamling med G19, og Svenna står. Keeperspillet er for dårlig i dag, men han har nok kvaliteter til å komme tilbake på det nivået han hadde før Skeid-kampen, mener Fagermo.

Nykommer Hjalmar Johansen nikket inn utlikningen med sitt første Pors-mål etter corner før Erik Pedersen «straffet» Hødd for en uheldig hands fra 11-meteren før pause.

Pors gjorde livet vanskelig for seg selv påny da Magnus Myklebust slapp gjennom til 2-2. Myklebust fikk en lett jobb med Dahlen på halvdistanse. Men feilene florerte også i Hødds forsvar, og da Ole Halvor Kolstad snappet et tilbakespill var det gjort. Sandro Occhipinti skled inn 3-2.

PRESTASJON

Samme mann sto for dagens prestasjon med den siste snuoperasjonen fem minutter før slutt:

- Jeg var sliten, og forsøkte åvippe ballen over Hødd-backen. Jeg fikk den forbi foten hans, og da var det fri bane, melder kamphelten.

- Hva sier du til at Fagermo selger deg inn til Odd?

- Det er vanskelig for meg å si noe om, men jeg får bare takke for det, sier Occhipinti etter sitt fjerde og femte mål for sesongen.

- Jeg har ikke scoret på en stund, så jeg trengte disse, mener han som sto fram i mye bra offensivt spill.

Pors og Raufoss krympet med tre poeng hver avstanden til Moss fra fire til to poeng over streken, mens Haugesund er tre foran Pors etter gårsdagens smell (1-5 for Vard).

- Slår vi Tromsdalen borte neste gang, begynner det å likne noe, melder Fagermo.

Deretter venter Raufoss (H), Vard (B), Sandefjord (H) og Bryne (B) i nedrykksthrilleren som kan vare helt til siste spark 31. oktober.