Ut av det blå

RØDT KORT: Her har Sandro Occhipinti akkurat fått et overraskende rødt kort av dommer Ole-Martin Loeshagen. Joachim Berge er en av spillerne som har vanskelig for å forstå dommerens avgjørelse.

RØDT KORT: Her har Sandro Occhipinti akkurat fått et overraskende rødt kort av dommer Ole-Martin Loeshagen. Joachim Berge er en av spillerne som har vanskelig for å forstå dommerens avgjørelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det ble en lite hyggelig seriestart for Pors-spillerne mot Randaberg. Ikke bare ble det tap, men et mystisk rødt kort kan gi flere kampers karantene for Sandro Occhipinti.

DEL

Tidlig i andre omgang, mens Pors-spillerne fortsatt jaget utligning og seier mot Randaberg, gikk Sandro Occhipinti opp i en duell med en av gjestenes spillere. Kantspilleren holdt hånda litt høyt og traff muligens Randaberg-spilleren i ansiktet. Kun et frispark trodde de fleste, men dommer Ole-Martin Loeshagen dro plutselig opp det røde kortet. Noe som kom svært overraskende på alle de 22 spillerne på banen.

Loeshagen gestikulerte og viste hvordan han mente Occhipinti hadde sparket Randaberg-spilleren med bakbeinet, mens den ene Pors-spilleren etter den andre kom løpende til.

Occhipinti selv så ut som han hadde ramlet ned fra månen.

DOMMEREN SIKKER

I sluttminuttene stod en nydusjet og hoderystende Occhipinti og fulgte Pors' sluttspurt for poeng.

- Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor han viste meg det røde kortet. Jeg trodde det var fordi jeg hadde armen min litt høyt i duellen, men dommeren mente jeg hadde sparket en motspiller, uten at jeg kan skjønne hvordan det kan ha gått til, sier han.

- Har du opplevd noe lignende før?

- Jeg har aldri fått direkte rødt kort før. Men jeg har aldri vært innblandet eller sett noe mer overraskende på en fotballbane, tror jeg. Jeg burde kanskje vært skuffet eller følt meg som en syndebukk, men jeg vet jo ikke hva jeg har gjort, sier han.

Ingen av Randaberg-spillerne reagerte da den aktuelle episoden fant sted.

Dommer Ole-Martin Loeshagen var imidlertid klokkeklar i sin sak.

- Occhipinti sparket Randaberg-spilleren da de gikk i duell. Et soleklart rødt kort. Jeg var aldri i tvil, sier han til TA.

Mye tyder nå på at Occhipinti kan vente seg mer enn én kamp i karantene, men det ville ikke dommeren bekrefte overfor TA.

- Det er det ikke jeg som bestemmer, sier han.

SKUFFET ODDEN

Pors kan imidlertid ikke skylde på dommeren etter tapet i seriepremieren. Selv om det ble skreket på straffe to-tre ganger i løpet av kampen, var det hjemmelagets spill som var for dårlig. Ulf Riis headet i tverrliggeren etter 11 minutters spill, men det var også det nærmeste Pors kom et mål i oppgjøret.

Begge lag sleit med den voldsomme vinden på Pors stadion, og kampen var i det hele tatt preget av dueller og oppstykket spill.

Trener Vetle Odden var skuffet etter kampen.

- Jeg tror vi hadde litt for høye skuldre i dag. I første omgang fikk vi det kun glimtvis til, i andre gikk det bedre. Jeg vil imidlertid skryte av guttas moral i dag. Jeg syns vi var det beste laget i andre omgang og det med ti mann. Det må vi ta med oss videre, sier han.

Artikkeltags