Odden likevel

TIL PORS: Vetle Odden er så å si klar for Pors. 34-åringen blir sidestilt trener med John-Erling Kleppe.

TIL PORS: Vetle Odden er så å si klar for Pors. 34-åringen blir sidestilt trener med John-Erling Kleppe. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Først var han kandidat, så ble han vraket. Nå har Pors igjen gjort helomvending. I løpet av noen dager kan Vetle Odden bli ny Pors-trener, trolig med mer makt enn sin sidestilte makker John-Erling Kleppe.

DEL

Da Brede Halvorsen sa takk for seg i Pors, seilte Urædd-trener Vetle Odden og Knut Helge Hagen opp som de største kandidatene til å ta over Pors-skuta i 2010. «Knuffe» ble imidlertid raskt førstevalget, uten at forhandlingene førte frem. Storscorer John-Erling Kleppe fikk så noe overraskende tilbudet om å ta over, og takket umiddelbart ja. Da trodde mange at Odden var ute av bildet, men den gang ei.

De siste ukene har Pors jobbet med å få på plass en assistent til Kleppe, en som kunne ha hovedansvaret under kampene. TA vet at Odden ikke var interessert i en slik løsning. Den 34-årige Urædd-treneren har imidlertid kommet på glid etter at Pors skisserte en løsning der han kunne være sidestilt hovedtrener med Kleppe.

I følge Porsgrunn Dagblad har Odden fått forsikringer om at han skal ha siste ord – både i treningssammenheng og når det gjelder laguttak.

Det har gjort at 34-åringen nå har takket ja til tilbudet, og en avtale mellom Pors og Urædd er i følge Kjell Inge Davik så å si ferdigforhandlet.

FÅR TO ÅR

- Det er kun noen formaliteter som gjenstår i forhold til Urædd, men det løser vi garantert, sier Davik.

Davik mener Pors ikke har vært vinglete i ansettelsen av Odden.

- Oden har vært en kandidat til trenerjobben hele veien. Vi har vært opptatt av å få på plass en duo som utfyller hverandre. Det har vi greid nå.

- Stemmer det at Odden vil få siste ordet på trening og når det gjelder laguttak?

- De er sidestilte. Kleppe skal imidlertid fortsette å spille, og da er det naturlig at Odden tar seg av treningene fra sidelinja. Når det gjelder laguttak så er jeg overbevist om at de blir enige om det. De kjenner hverandre såpass godt at det ikke blir noe problem.

Vetle Odden får i følge Davik en to år lang kontrakt med blåtrøyene.

URÆDD KRITISKE

Urædd på sin side, er noe overrasket over at Pors igjen har kommet på banen og sikret seg klubbens hovedtrener.

- Først og fremst er det viktig å si at vi har en avtale med Vetle som innebærer at han skal få gå om et større tilbud skulle dukke opp. Forutsetningene var imidlertid at det ikke setter klubben i en vanskelig situasjon. Det vil vi komme opp i nå. Vi er også skuffet over at vi ikke har visst at det har foregått forhandlinger mellom Odden og Pors den siste tida. Vi trodde at han ikke lenger var aktuell. Men som sagt, vi ønsker gode løsninger i denne saken, sier nestleder Stian Thommesen.

Tidligere Pors-assistent Truls Wallestad har blitt nevnt som det heteste navnet til å overta Urædd etter Vetle Odden.

- Vi vil snakke med spillergruppa og aktuelle kandidater i løpet av kort tid. Det er viktig at vi får på plass en ny trener så fort som mulig, avrunder Thommesen.

Vetle Odden var på sykehuset på å få operert sitt vonde kne i går, og var derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

Artikkeltags