Kleppe passet best

NY SJEF: John-Erling Kleppe er ingen ny mann i Pors. Men som hovedtrener - i alle fall i 2010 - er han fersk. - Jeg gleder meg, sier 30-åringen.

NY SJEF: John-Erling Kleppe er ingen ny mann i Pors. Men som hovedtrener - i alle fall i 2010 - er han fersk. - Jeg gleder meg, sier 30-åringen. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

John-Erling Kleppe blir ny hovedtrener i Pors for sesongen 2010. Som TA skrev tirsdag landet styret på 30-åringen med fartstid i klubben de siste 10 årene.

DEL

- Om det er drømmejobben vet jeg vel ikke. Men det blir utfordrende, og jeg gleder meg, sier Kleppe.

Lengden på kontrakten er ikke spikret, så det kan også bli to år og ikke bare 2010 med Kleppe som sjef i Pors.

John-Erling Kleppe har vært assistenttrener under Brede Halvorsen de siste to årene og gjort unna trener 2-kurset, det som tidligere het C-kurset for fotballtrenere. I tillegg har Kleppe erfaring fra å trene aldersbestemte lag.

- Du føler ikke at du er et slags annetvalg fordi det ikke lyktes å få til en avtale med Knut Helge Hagen?

- Jo, jeg er jo det på en måte. Jeg ønsker å spille, og kunne gjerne vært spillende assistent med en hovedtrener. Når det ikke lyktes med «Knuffe,» handlet det for ham blant annet om å få tid til både familie og fotball, sier Kleppe.

EN LANG PROSESS

Nå skal klubben ha en grundig diskusjon om mål for kommende sesong.

- Vi setter oss noen delmål og noen litt lengre mål. Kanskje mister vi en spiller eller to, selv om jeg ikke tror det. Og med samme stallen som i år bør vi kjempe høyt oppe, sier den ferske hovedtreneren.

Pors-leder Kjell Inge Davik forteller om en lang prosess for å finne rett mann.

- Vi har vært gjennom en runde med flere, men landet til slutt på Kleppe.

- Og dere har fått rett mann?

Ingen tvil om det!

Og det er ingen hvem som helst skal styre Pors i 2010. John-Erling Kleppe har spilt 273 kamper og scoret 136 mål for klubben.

Truls Wallestad, Vetle Odden og Knut Helge Hagen er de tre øvrige som var i bildet. «Knuffe» var med helt til oppløpet.

- Jeg har full forståelse for Knut Helges krav. Han har familie med små unger å ta hensyn til. Men han var rett og slett utenfor de rammene vi kunne tillate oss, sier Davik.

IKKE LANG ERFARING

Hvis «Knuffe» var utenfor, var Kleppe innenfor.

- Ingen av de vi har hatt samtaler med har spesielt lang erfaring som trener. Kleppe har vært i Pors siden 1999 - med unntak av tiden i Trysil og Hønefoss. Han er på alle måter hel ved og har en solid «standing» i hele klubben.

Sier Kjell Inge Davik, som nå starter arbeidet med å finne en assistent. For Kleppe skal spille. Han er bare 30 år og håper å være aktiv i flere sesonger.

KJENNER MARKEDET

Pors legger ikke skjul på at valget av Kleppe handlet mye om å holde seg innenfor budsjettrammene, samtidig som de får en trener som kjenner markedet godt.

- Jeg skal ha en rolle til i klubben i tillegg til å være trener. Konkret hva den går ut på er ikke endelig bestemt, sier Kleppe.

Som nevnt får den nye treneren sannsynligvis bare ett års kontrakt i første omgang.

- Når det trolig blir ett år, er det i såfall i overenstemmelse med John-Erling. Han ønsker å spille så lenge som mulig og vil gjerne se hvordan det funker. Derfor er det viktig at vi finner en kapabel assistent.

- Og hvem blir det?

- Nei, der har vi mange navn vi skal innom. Så det er nok litt for tidlig, sier Kjell Inge Davik.

Artikkeltags