Advokatene til de tre mennene mener politibetjentene som var på stedet, har sluppet for billig unna. Spesialenheten har tiltalt en politibetjent.

– Det er ingen tvil om at flere burde vært tiltalt, og at politiet foreløpig har sluppet billig unna, sier advokat Morten Kjensli til Dagbladet.

Episoden skjedde ved Esso-stasjonen i Kongsberg sentrum i oktober i fjor. En politimann fra Telemark er tiltalt for å ha lagt en mann i bakken og slått ham gjentatte ganger i hodet og på kroppen med knyttet neve. Det hele ble fanget opp på en overvåkingsvideo som nylig ble kjent.

– Alle de involverte tjenestemenn og tjenestekvinner har åpenbart samordnet sine forklaringer for å nedskalere alvoret i sine handlinger, skriver Kjensli i anmeldelsen ifølge avisen.

Advokat John Christian Elden, som representerer politibetjenten som allerede er tiltalt, sier til avisen at Kjensli er litt sent ute.

– Politimesteren anmeldte forholdene mot min klient allerede i november, og Spesialenheten har blant annet vurdert om det ble skrevet bevisst uriktige rapporter. De har konkludert med at dette ikke skjedde og understreker det i påtalevedtaket, sier Elden.

Politimann tiltalt for vold mot Kevin (26): – En etat man i utgangspunktet skal ha tiltro til