Telemark har vært åsted for mange kriminalsaker opp gjennom årene. Nå setter TA søkelys på noen av dem, i podcastserien TA Dokumentar.

– Den første saken vi fordyper oss i er dødsfallet til Linn Madelen Bråthen, forteller utgavesjef i TA Erik Edvardsen.

Lørdag 3. august 2013 ble 33-åringen funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik i Porsgrunn. Den første uken etter dødsfallet gikk politiet ut i fra at det var snakk om et selvmord – at hun hadde hoppet fra Breviksbrua.

Likevel gikk de ut med signalement av Linn, i tilfelle noen hadde observert noe. I tillegg avhørte de mannen som var den siste som så Linn i live, en 40 år gammel politimann, som gikk tur med Linn natten i forveien.

Men det var først da en av Linns venninner engasjerte seg, og sjekket et overvåkningskamera utenfor kjøpesenteret Brotorvet, at alt endret seg.

Jakten på bildet

– I podcastens først episode får lyttere blant annet høre om TAs sjefredaktør Ove Mellingens jakt på overvåkningsbildet. Det er en historie jeg aldri hadde hørt før, og som viser seg å være veldig spennende, sier produktutvikler Juni Wendelin Fasting.

– I samme episode snakker vi også med familiens bistandsadvokat Sigurd Klomsæt, som er overbevist om at dommen i saken er feil. Han mener det skulle vært tatt ut en drapstiltale i saken, forteller Erik.

Podcasten setter fokus på hvordan politiet arbeidet med saken og lyttere får høre stemmene til flere som er usikre på om tiltalen og dommen var riktig.

TA Dokumentar slipper to episoder om Linn Madelen Bråthen søndag 13. mars. Disse vil du finne hvor enn du lytter til podcast.

Men Juni og Erik har ikke tenkt å gi seg der. De har planer for flere episoder i tiden frem mot sommeren.

– Podcastformatet er en veldig fin måte å fortelle historier på. Det er lett tilgjengelig, og det har blitt veldig populært i nesten alle aldersgrupper. Vi gleder oss til å slippe «TA dokumentar», og håper folk tar seg tid til å lytte, sier Erik.

Utgavesjef Erik Edvardsen og produktutvikler Juni Wendelin Fasting står bak TA Dokumentar. Har du innspill, kommentarer eller tips? Ikke nøl med å kontakte oss på dokumentar@ta.no.