Full utrykning til husbrann - har fremdeles ikke kontroll

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Det brenner i en leilighetsbygning. Politi, brannvesen og ambulansepersonell er på stedet. Veien er stengt, trafikken omdirigeres.

DEL

Oppdatering fra politiet klokken 17.26: Hele taket brenner og det stor røykutvikling. Brannvesnet konsentrerer seg om å hindre spredning. Det blåser friskt mot øst.

IKKE KONTROLL

- Det ser ut til at brannen sprer seg til andre deler av bygget. Brannvesenet har ikke kontroll foreløpig. De prøver å skjære seg gjennom vegger og tak for å komme til brannen. Flammene er synlig gjennom taket. Skagerak Energi har vært her for å ta strømmen til bygget. Det jobbes nå med å få flyttet flere kjøretøyer som står nært til bygningen. Etter det jeg kjenner til så skal det være totalt åtte boeneheter i bygget, rapporterer TAs journalist.

22 personer skal være registrert med bostedsadresse i bygget.

Leilighetsbygget ligger i nærheten av kirkegården som hører til Gjerpen kirke.

- Brannvesenet har ikke kontroll på ilden ennå. Håvundvegen er stengt forbi brannstedet og nabohuset er evakuert, melder Telemark politidistrikt, klokken 14.30.

Det blir rapportert om stor røykutvikling på adressen.

BRENNER I 2. ETG.

Brannvesenet er i gang med slukningsarbeidet, og jobber intenst for å få kontroll på flammene.

-  Det brenner i andre etasje. Åpne flammer. Bygget har allerede fått omfattende skader, melder TAs journalist på stedet.

- Det er to yngre menn som bor i leiligheten det brenner i. De skal ikke ha vært hjemme, men da de kom hjem så oppdaget de at det brant. De tror at det dreier seg om en brann i et varmepumpeanlegg, forklarer TAs journalist som har snakket med de to beboerne.

JOBBER PÅ SPRENG

Klokka var 13.49 da de første meldingene om brannen tikket inn.

Politiet meldte via Twitter om at de hadde rykket ut til en brann på Gulset. Dette viste seg å være feil. Brannen var i Håvundvegen.

Både brannvesen, politi og ambulanse ble straks sendt i retning Frogner for å delta i evakuerings- og slukningsarbeidet.

Både Skien og Porsgrunn brannvesen bidrar med personell og materiell som nå jobber på spreng med å stanse flammene.

- Det brenner i en av leilighetene der. Det er stor røykutvikling. Politiet er på stedet og har begynt å evakuere folk, meldte politiet via Twitter klokken 14.00.

22 PERSONER REGISTRERT

- Eier av leilighetskomplekset i Håvundvegen 22 opplyser til politiet på stedet at alle som bor der er ute av bygget. Det er 22 personer som bor på adressen, rapporterer politiet kun minutter senere.

Det er nå omkjøring via Frognervn - Alex.Kiellandsgt og Siljanvn, melder politiet ved 15.30-tiden.

Klokken 16.20 melder politiet på twitter at brannvesnet fremdeles ikke har kontroll over brannen.

TA.no kommer tilbake med mer.

Artikkeltags