– Hvis jeg blir ordfører er det en viss lampe som skal på Finn.no

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Tomas Bakken (33) topper listen til det nystartete Bypartiet og er dermed partiets ordførerkandidat. Tirsdag er det partimøte og da gjøres den siste finpussen på partiprogrammet.

DEL

 Bypartiet mangler slettes ikke interesserte som vil stå på valglisten. Problemet er at for mange av dem ber om en plass litt langt nede på listen. I tillegg skriker det nystiftete partiet etter flere kvinner.

– Vi har 67 potensielle på valglisten, men vi savner flere kvinner, sier Bakken som mer enn gjerne tar imot flere kvinner med sterke meninger om byutviklingen i Skien.

– Det gjelder å ha de rette folkene, det er mange som er villige til å stå på listen, men for mange har et forbehold om å stå langt nede. Vi vil ha de som er engasjerte og som har tiden til å jobbe for partiet, påpeker Bakken som selv topper partilisten.

ORDFØRERKANDIDAT

– Med deg på topp, så blir du partiets ordførerkandidat?

– Ordfører??

Nå begynner Bakken å flire og kikker overraskende rundt seg, den tanken hadde han tydeligvis ikke gjort seg.

– Når du sier på den måten så er jeg nok det. Hvis det skulle skje, så er det en viss lampe på ordførerkontoret som hadde havnet på finn.no, sier Bakken med et fornøyd smil.

For hvem husker vel ikke den sagnomsuste lampen som ble kjøpt inn for 60000 kroner, da man pusset opp ordførerkontoret i Skien i 2012.

– Og pengene for det salget skulle gått til et godt kommunalt formål, påpeker Bakken alvorlig.

MÅ FINPUSSES

Bakken presiserer at partiet ikke er et antibom-parti.

– Bommene kommer, det kan vi nok ikke gjøre noe med. Vi vil jobbe for å gjøre det beste ut av det, sier Bakken som vil bruke midlene fra det til å forbedre veinettet.

– Hva annet enn veistruktur har dere med i partiprogrammet?

Dermed havner Bakkens mobiltelefon på bordet, etter et par raske trykk, kommer det opp, hele programmet.

– Det mangler den siste finpussen og den tar vi på partimøtet på tirsdag sier Bakken før han fortsetter «valgkampen».

– Vi er imot et tiggerforbud i Skien, vi er enige med Ap om sikre utviklingen av sykehuset i Skien, at nynorsk skal være valgfritt og vi vil ha maks skjenketid.

– Hadde det vært opp til oss så skulle skjenkesteder fått lov til å ha døgnåpent. Men maksgrensen er 03.00. Vi skal ikke fortelle folk når man skal gå hjem å legge seg, det klarer man fint å finne ut av selv, sier Bakken som med det utspillet ikke regner med å stjele mange stemmene fra KrF.

HÅPER PÅ SOFAVELGERE

14. september er valgdagen og månedene går fort unna. Bypartiet er også i gang med å få inn økonomisk støtte i tillegg til stemmesankingen i tiden framover.

– Vi har egentlig ikke fått opp en bankkonto engang, men den er rett rundt hjørnet, sier ordførerkandidaten som håper på økonomisk støtte både fra næringsliv og privatpersoner. Når det gjelder velgerne, så håper jeg at vi får mange av sofavelgerne opp på beina og til stemmelokalene for å avgi sin stemme til oss, sier Bakken.

– Hvis dere skulle komme i posisjon, hvilke parti er aktuelle samarbeidspartnere?

– Det kommer an på hva vi blir tilbudt.

– Og hvis du ble ordfører?

– Da håper jeg kjedet ikke er for tungt, flirer Bakken.

INGEN PLANER OM Å SELGE LAMPA

Ordfører Hedda Foss Five i Skien har ingen planer om å kvitte seg med lampa på ordførerkontoret.

– Jeg vet ikke om en ordfører har mandat til å plukke ned gjenstander i rådhuset og legge det ut for salg, sier Hedda Foss Five som er spent på Bypartiets listekandidater og partiprogram

– Bypartiet ønsker at nynorsk skal være valgfritt på de kommunale skolene.

– Det har de sikkert tatt fra Høyre eller Frp. De har sikkert klippet og limt fra andre partier, men det er fullt mulig å gjøre. De store og etablerte partiene gjør også det noen ganger, sier Five.

– De ønsker også maks skjenketider?

– Bare å se på den gjengen, så kom ikke det som noen bombe, mener Five som finner det spennende at det kommer nye partier.

– All ære for at de engasjerer seg og ikke står og brøler fra sofaen eller fra bilen. Det er flott at de tar ansvar og stifter et parti, påpeker ordføreren.

Artikkeltags