Tinn-ordføreren stemte for stråleenhet i Skien

Ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland i Tinn.

Ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland i Tinn. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

VRÅDAL: Han ville ikke skrive under et opprop om stråleenhet til Skien sammen med resten av ordførerne i Telemark, men stemte for det på årsmøtet i Telemark Senterparti.

DEL

Årsmøtet i Telemark Senterparti vedtok lørdag at de krever at det opprettes et strålesenter ved Sykehuset Telemark innen 2018. Og vedtaket ble gjort enstemmig, noe som nok vil overraske noen i og med at ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland tidligere denne uka nektet å skrive under på et opprop om det samme.

Men han brukte årsmøtets talerstol til å klargjøre hvorfor han stemte som han gjorde, og for å forklare litt av bakgrunnen for at han ikke støttet oppropet.

- Personlig skulle jeg ønske det var et strålesenter i hver ei bygd, men som ordfører i Tinn har jeg reservert meg i forhold til å underskrive ordføreroppropet fordi for innbyggerne mine er det likegyldig om strålesenteret ligger i Skien, sier Sæberg Birkeland.

- Reisetiden er for oss kortere til Buskerud, og det robuste fagmiljøet er i Osloregionen, og ikke i Skien. Utfordringen er å politisk håndtere foretaksmodellen, som i liten grad er uten politisk styring og er et konkurransesyste som er på siden av det som tjener folket best, sier han.

Sæberg Birkeland vil imidlertid ikke snu for å underskrive ordføreroppropet, selv om han nå stemte for et forslag som betyr det samme

- Nei, jeg står på avgjørelsen, men hadde behov for å forklare det som har skjedd denne uka, sier ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland.

Artikkeltags