Vil ikke gi regjeringen flertall

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen.

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

VRÅDAL: Senterpartiveteranen, stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen, vil ikke sikre regjeringen flertall for flyktninge- og asylpolitikken.

DEL

- Jeg mener at vi ikke skal være det partiet som skal gi Høyre og Frp flertall i flyktningepolitikken. Det bryter med vår historiske linje om fordeling og solidaritet, sier Per Olaf Lundteigen.

- Hvis vi gir regjeringen flertallet de trenger så vil det standpunktet bli brukt av regjeringen også på andre områder, sier han.

- Men det er også opplagt at Norge ikke kan ta i mot alle flyktninger. Men vi skal ha en varm oppførsel i forhold til de som er hos oss, mens vi skal ha en fast hånd på grensene. Og vi må ha kontroll på grensene, sier Per Olaf Lundteigen.

FLERTALLSREGJERING

Per Olaf Lundteigen ga også beskjed om at han ser for seg Senterpartiet i en flertallsregjering etter valget i 2017, og det i en regjering med Arbeiderpartiet.

- Enten så er vi med i en flertallsregjering med Arbeiderpartiet eller så er vi i opposisjon. Jeg ser ikke for meg at vi skal gi i en mindretallsregjering med Arbeiderpartiet, sier Per Olaf Lundteigen på årsmøtet til Telemark Senterparti.

Samtidig advarte han klart og tydelig mot at Senterpartiet skulle bli et lyserødt parti.

- Den dagen folk oppfatter oss som lille Arbeiderpartiet, da vil vi få usikkerhet i flokken vår. Og det vil bli usikkerhet i den flokken i Arbeiderpartiet som kanskje vurderer oss som et alternativ, sier Lundteigen.

Artikkeltags