Vil bygge ny og «billig» svømmehall til 157 millioner

SLITEN SVØMMEHALL: Torbjørn Øverland og Jørgen Olsvoll i Porsgrunn kommune forteller at Kjølneshallen synger på siste verset. foto: ellen esborg

SLITEN SVØMMEHALL: Torbjørn Øverland og Jørgen Olsvoll i Porsgrunn kommune forteller at Kjølneshallen synger på siste verset. foto: ellen esborg

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Rust i bassenget, løse fuger og et renseanlegg som jobber på spreng. Denne uka skal politikerne løse floka på Kjølnes, der dagens basseng lever på lånt tid.

DEL

Kjølneshallen synger på siste verset, og har blitt drevet på dispensasjon fra Miljørettet helsevern i Grenland siden 2009. Et renseanlegg som jobber på spreng for å sikre vannkvaliteten får æren for at bassenget ikke ennå er stengt.

Denne uka skal politikerne velge hvilken type hall de ønsker for framtida. Rådmannen i Porsgrunn går inn for å lage et nytt svømmebasseng på Kjølnesområdet, ved siden av dagens nedslitte svømmehall. Prislappen på det rimeligste alternativet er 157 millioner kroner, og hallen kan stå klar i 2017.

100 millioner kroner ble satt inn på Campus Kjølnes-fondet i 2007, men i 2015 er det bare 44 millioner kroner igjen i pengesekken.

– Den er spist opp av andre tiltak, forklarer saksbehandler Torbjørn Øverland i Porsgrunn kommunes eiendomsavdeling.

Stålbasseng

– Ambisjonene om et yrende idrettsliv på Kjølnes er ikke lagt død, forteller idrettssjef Jørgen Olsvoll i Porsgrunn. Det nye bassenget vil ha åtte baner, med to ekstrabaner som tilfredsstiller kravene til konkurransebasseng. En bunn som kan heves og senkes slik at vannet blir grunnere, i stedet for å bygge et eget opplæringsbasseng. Rustfritt stålbasseng med lengre levetid, og 500 tilskuerplasser i uttrekkbart amfi.

Idretten vil ha mer

Fire forskjellige løsninger er analysert, men rådmannen ønsker seg det billigste.

– Vi har fått bestilling på en svømmehall, og dette alternativet er nettopp en svømmehall, forteller Øverland.

Telemark idrettsråd ønsker seg en ny svømmehall der dagens Urædd-hall ligger, samt en ny dobbelthall, ifølge Porsgrunns dagblad. Det overrasker verken idrettssjefen i Porsgrunn, eller saksbehandleren.

– En dobbelthall er supert for alle, men har en høyere prislapp, sier de, og viser til sakspapirene. En dobbelthall og svømmehall vil ha en byggepris på 228,5 millioner kroner. I handlingsprogrammet for 2015–2018 har politikerne satt av 152 millioner kroner til en ny svømmehall.

Artikkeltags