Nå kan det bli øl-salg på tribunen

Varden-tribunen på Skagerak arena.

Varden-tribunen på Skagerak arena. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Odd har søkt om skjenkebevilling til halve 2. etasje på Varden-tribunen på Skagerak arena. – Jeg tror dette blir attraktivt, sier Einar Håndlykken i Odd.

DEL

Det serveres allerede alkohol på denne tribunen, men kun på VIP-avdelingen og på folke-VIP’n Bakrommet. Nå ønsker Odd å utvide serveringen av øl og vin ved å åpne for alkoholsalg på halve øvre del av Varden-tribunen. Odd søkte om skjenkebevilling allerede i desember i fjor, og håper å ha tilbudet klart til sesongstart.

- Dette er en skrittvis utvidelse av det vi allerede gjør, sier daglig leder i Odd, Einar Håndlykken.

Får Odd godkjent søknaden vil det åpne for alkoholservering til 600 ekstra tilskuere. På tribunedelen blir det 18-årsaldersgrense, og det vil koste litt ekstra for en plass.

- På denne delen blir prisen 3600 for sesongkort med såkalt «free seating» og 4000 kroner for et eget sete. Enkeltbilletter vil koste 350 kroner, sier Håndlykken.

Det er Villa mat som har skjenkebevillingen på VIP’en og folke-VIP’n.

- Nå søker vi selv, mens Villa mat vil beholde sine. Det er viktig å påpeke at det blir salg på baksiden, og ikke inne på tribunen. Det vil være streng kontroll mellom skjenkestedet og tribunen, sier Håndlykken.

- MER ATTRAKTIVE

Odds daglige leder forteller at det allerede finnes en kiosk på tribunedelen som er egnet til salg av mat og alkohol.

- Dette er det samme opplegget vi hadde på Sparebank 1-tribunen i 2009, som het «Eksperten». Jeg tror dette blir attraktivt, sier Håndlykken.

- Hvorfor ønsker dere å utvide alkoholtilbudet?

- Vi ønsker å gjøre det for å bli mer attraktive. Det er ikke noen grunn til at alkoholservering skal være forbeholdt dyre VIP-plasser. Dette kommer også til å skje på et avgrenset og regulert område, sier han.

Han tror at området på Varden-tribunen blir populært.

- Dette kan bli et treffpunkt for venner. Dette er en del av strategien om å gjøre Skagerak arena til en sosial møteplass. Vi ønsker flere publikummere som gjør Odd-kampen til en sosial greie, sier Håndlykken, som trekker sammenlikninger til alkoholsalget på engelske stadioner.

- Vi ønsker å ha åpent salg under hele kampen. Jeg tror de fleste vil ta en øl før kamp og kanskje en i pausen.

VENTER PÅ DOKUMENTASJON

Skjenkeadministrasjonen sier at søknaden er i tråd med gjeldende alkoholpolitiske plan.

- De ønsker å ha et tilbud som går til det ordinære publikumet. Så har de tilrettelagt for det, med de vilkårene som kommunen har satt. Det betyr blant annet at det skal være relatert til matservering, sier sjef for skjenkesaker i Skien kommune, Eva Ulvin.

Administrasjonen venter nå på noe dokumentasjon til søknaden, og så snart de har mottatt denne, vil de behandle søknaden på ordinær måte.

- Dette blir ikke en politisk sak?

- Nei, det er delegert til administrasjonen. Det er helt i tråd med den alkoholpolitiske planen hvis de ordner det som de har tenkt å gjøre, sier skjenkesjefen.

Artikkeltags