-For meg ble det for mye, derfor meldte jeg meg ut

Artikkelen er over 5 år gammel

Senterpartiets ordførerkandidat i Tinn, Bjørn Sverre Birkeland har vært mye i vinden på Senterpartiets landsmøte. Og i media. For det er ikke så ofte at man går fra å være partileder i ett parti til å bli ordførerkandidat for et annet.

DEL

Den viktigste grunnen til at jeg byttet er det vi ser nå, sentraliseringkåtheten som nå dominerer fra dagens regjering. I Tinn var det sykehussaken som var det som fikk begeret til å renn over.

-For meg ble det for mye, derfor meldte jeg meg ut av Høyre og inn i Senterpartiet.

Birkeland er spent på hvordan valget i Tinn vil slå ut.

-Jeg tror det blir veldig spennende, det kan bli jevnt. Jeg tror det er veldig åpent, så blir det avgjort i forhold til hvem som klarer å finne sammen etter valget, i kampen for å bli ordfører. Men vi i Senterpartiet er i alle fall optimister, jeg regner med at tinndølene har fått med seg hva som har skjedd og hva som skjer, sier Birkeland.

Birkeland har tro på at det finnes en spennende framtid, også for samfunnet på Rjukan og i Tinn.

-Det skjer jo mye spennende allerede, jeg har stor tro på at Tinn skal kunne være et levedyktig samfunn med spennende næringsliv. Datalagring er ett eksempel. Turisme blir også viktig verdensarvstatus vil kunne føre enda fler turister til Tinn.

-Men vi må kjempe for at datalagringsindustrien får optimale vilkår, derfor er det viktig å fjerne strømavgifter de er pålagt. De må få samme vilkår som resten av den kraftkrevende industrien, sier Bjørn Sverre Birkeland.

Artikkeltags