Datoen er som nevnt 29. oktober 2015. 16 år gamle Anne Vadder fra Vest-Telemark har tatt turen til hovedstaden sammen med en venninne for å se Justin Bieber live. Det er Vadders venninne som har vunnet billettene – og de to tenåringene sikrer seg plassene helt foran ved scenekanten.

Stemningen er god, og fansen er i ekstase over å se sitt store idol. Men etter bare én sang endrer alt seg.

«Hva gjør dere? Kutt ut! Ok, greit, jeg gjør ikke showet», sier Justin Bieber fra scenen, før han stormer ut av konsertsalen.

– Fra vårt perspektiv så det jo ut som han bare tulla, minnes Anne Vadder i dag, sju år etter alt spetakkelet.

– Folk klikka helt i vinkel

Bakgrunnen for sangstjernens plutselige raseriutbrudd skal vise seg å handle om litt vannsøl. Bieber har kort tid før kastet sin egen vannflaske ut blant publikum, og sølt utover scenen. Han bruker sin egen skjorte for å tørke opp etter seg.

På første rad står ivrige fans, inkludert Vadder, i fyr og flamme over over at superstjernen er så nærme at de kan ta på ham. Flere prøver å rive til seg skjorten han tørker opp med, noe som får Bieber til å se rødt. Etter å ha bedt fansen om å gi seg, går han av scenen. Og han kommer aldri tilbake.

Før publikum i det hele tatt har rukket å gå ut av salen, er det pekt ut en syndebukk. Og det er Vadder som får skylden.

Hvorfor? Det hele bunner i en kort videosnutt på Snapchat.

– Jeg la ut en video på Snapchat-kontoen min, der jeg allerede hadde en offentlig bruker og en del følgere. Så jeg la ut en video og var sånn «haha, vi fikk Justin til å gå av scenen», for vi trodde han skulle komme tilbake, forteller Anne Vadder, som i dag er blitt 23 år gammel, til Nettavisen.

Se videoen – som Vadder selv har delt på TikTok – under:

@annevadder1

Siden ingen trodde på at det var meg, - forrige video var en spøk jeg vet jeg ikke er famous ;)) #foryoupage #foryou #viral #fyp #norway

♬ original sound - Anne Vadder 💕

– Også var det en eller annen som tok et skjermbilde og la det ut i Facebook-gruppen «Norske Beliebers», som hadde mange tusen følgere. Og da klikka folk helt i vinkel, og sa at «Anne Vadder ødela konserten» og liknende, fortsetter hun.

Videre påpeker Vadder at hun verken sølte vannet eller dro i Biebers skjorte, som var det han ble sint for.

– Men det var sånn det kom ut og sånn alt startet, med at jeg la ut den Snapchat-videoen.

– Så det var jo min egen feil, selv om jeg egentlig ikke gjorde noe. Jeg hadde ingenting med det å gjøre. Jeg var på feil sted til feil tid – og jeg filmet det, forteller hun i dag, sju år senere.

Politiet kom på skolen

Siden fulgte mye uventet oppmerksomhet for da 16 år gamle Anne Vadder fra Vest-Telemark.

– Mobilen min tok helt av rett etter konserten, minnes hun.

– Så skulle vi dra, men da kom sikkerhetsvaktene bort til oss og sa at det ikke var så lurt at vi gikk ut siden folk var så sure. Så vi fikk ikke forlate lokalet, og ble tatt med backstage der vi ble sittende en god stund før vi ble kjørt hjem, legger hun til.

I dag er hun takknemlig for at noen tok grep og innså at hun og venninnen ikke fikk gå ut blant Bieber-fansen alene.

– Mobilen min... Altså, det var helt sjukt. Jeg klarte ikke legge den fra meg. Det var bare dritt. Folk fant mobilnummeret mitt og alle sosiale medier. Jeg hadde til og med en «hemmelig» Twitter-bruker som folk fant. Og det var så mye, fra alle verdens land. Til og med fra Brasil kom det meldinger, sier Anne Vadder om reaksjonene som tikket inn.

Og det massive trykket ga seg ikke. Selv da hverdagen returnerte fikk Vadder grove kommentarer kastet etter seg i ulike sosiale medier. Etter hvert ble også politiet involvert.

– Jeg gikk på en privat internatskole, og husker at politiet kom en dag. Da ble jeg kalt inn til rektors kontor, der politiet spurte meg om jeg ville anmelde noen av truslene. Men jeg var så flau at det ville jeg ikke. Det var drapstrusler og sånt, det var helt sjukt – men jeg måtte bare ignorere det, sier hun.

– Men jeg fikk ekstremt mye positivt, og. Det var ikke bare negativt. Jeg fikk mange støttende meldinger, forsikrer hun.

«Justin Bieber-jenta»

I dag, sju år senere, får 23-åringen ofte høre at hun er «Justin Bieber-jenta» eller «hun som ødela hele konserten».

– Egentlig er jeg drittlei hele greia. Jeg får høre det hele tiden, det er veldig irriterende. Jeg var ute på byen for noen uker siden, og hele kvelden fikk jeg små kommentarer. Men jeg pleier å ignorere det, sier hun om oppmerksomheten.

Hun skulle imidlertid ønske hun kunne slippe unna nå.

– Hvis jeg går på en fest, for eksempel, så får jeg alltid kommentarer som «nå må du ikke sprute vann». Men sånn er det. Det blir også ofte tatt opp på konsert eller festival.

I og med at hun uansett ikke slipper unna kommentarene, har Vadder valgt å bruke det til sin fordel. På TikTok, for eksempel – der hun med jevne mellomrom spøker med det.

@annevadder1

It’s been 4 years, Anne - stop using this for clout #foryoupage #foryou #fyp #tiktok #norway

♬ Back Up - DeJ Loaf

– Jeg har tullet litt med det på TikTok, og får hele tiden kommentarer om at det har gått sju år og at jeg må slutte med det nå. Men så får jeg kommentarer på det hver dag selv om jeg ikke snakker om det selv, så da kan jeg like gjerne bruke det til eget bruk – siden alle andre skal snakke om det.

– Ville du helst vært foruten hendelsen?

– Ja, jeg tror det. Det ville vært fint å ikke bli kjent igjen som «Justin Bieber-jenta», men samtidig går det bra.

– Helt sjukt hvor fæle folk var

Hvis noen uansett skulle få skylden, er Anne Vadder glad det var henne og ikke noen andre.

– Jeg var veldig flink til å ikke lese så mye kommentarer, sier hun og fortsetter:

– På den tiden var jeg veldig inne i kjendisfan-miljøet i Norge. Jeg var både stor One Direction-fan og Justin Bieber-fan, så det var mange i det miljøet som allerede visste hvem jeg var. Og jeg hadde fått masse dritt etter å ha møtt andre kjendiser tidligere, så det var jeg vant til. Det høres jo helt forferdelig ut, men jeg var «vant til» å få dritt fra andre fans.

Nettopp derfor klarte hun å ignorere det aller verste.

– Andre hadde kanskje ikke taklet det så bra, for det var jo helt sinnssykt. Jeg har lest noen kommentarer i ettertid, og det er helt sjukt hvor fæle folk var. Så det var ganske tøft å gå gjennom, jeg tror ikke folk helt forsto hvor ille kommentarene og meldingene jeg fikk faktisk var. Fordi jeg ikke lagde så stor greie ut av det, forteller 23-åringen ærlig.

Store fremtidsdrømmer

I dag har Anne Vadder lagt hele Bieber-oppstyret bak seg, og spøker som nevnt kun med hendelsen på TikTok.

Hun har også flyttet fra Norge, og slipper dermed å få daglige spørsmål om hun er «Bieber-jenta». 23-åringen har de siste fire årene bodd i Los Angeles i California, USA, der hun går på universitetet og snart har fullført to bachelorgrader. Én grad i psykologi, og én i markedsføring.

– Jeg har lyst til å flytte hit etter hvert, men det er ganske vanskelig å få oppholdstillatelse, sier hun.

– Så jeg tar det litt som det kommer. Men jeg skal fullføre studiene nå i desember, så skal jeg jobbe et år før jeg tar en master. Så får vi se hvor lenge jeg får bli her. Jeg stortrives.

Drømmen hennes er nå å en dag kunne jobbe som psykolog.

– Jeg har lyst til å bli psykolog, men også social media-manager. Så derfor tar jeg en bachelor i psykologi og en i markedsføring. For jeg elsker å jobbe med sosiale medier. Så jeg tenker å jobbe med sosiale medier til jeg har fått tatt master og en doktorgrad – og til slutt er psykolog, sier hun.