Nå skal råkjørerne tas

Utrykningspolitiet følger ekstra nøye med på trafikken på enkelte omkjøringsveier om dagen.

Utrykningspolitiet følger ekstra nøye med på trafikken på enkelte omkjøringsveier om dagen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Utrykningspolitiet har satt inn presset mot råkjørere på omkjøringsveiene til E18.

DEL

Andreas Rødø, UP-sjef for Vestfold og Telemark, sier de har hatt, og vil ha, et spesielt fokus på Bispeveien og de andre omkjøringsveiene etter at Skjeggestadbrua på E18 kollapset. Han kan ikke si sikkert om grunnen til at de har tatt så mange fartssyndere er at bilistene kjører fortere elller om UP-patruljene er blitt mer effektive.

– Men jeg håper det er det siste. Vi har fokusert helt bevisst på omkjøringsveiene i det siste. Disse veiene er utsatt for belastninger de ikke er konstruert for. Ulykker kan skje, og vi gjør vårt beste for å unngå det. Vi har derfor en veldig stor tilstedeværelse på disse veiene, forteller han.

Blitt bedre

Rødø sier at trafikken har blitt bedre enn hva den var like etter brokollapsen.

– Da trafikken ble omdirigert var det i begynnelsen et voldsomt trykk på riksvei 315, Hvittingfossveien, mellom Islandkrysset og Holmestrand. Der oppsto det farlige situasjoner og kødannelser. Nå ledes en større del av trafikken gjennom Holmestrand sentrum, og trafikkavviklingsmessig går det nå bedre. Dermed blir sikkerheten også bedre, sier Andreas Rødø.

Ikke flere på veien

Selv om UP har tatt mange fartssyndere i det siste, betyr ikke det at det er flere patruljer på veiene.

– Vi har ikke satt inn ekstra mannskap, men vi har flyttet fokus over på omkjøringsveiene. Dette gjelder ikke bare veiene som er blitt hardere belastet i forbindelse med brokollapsen, men også sideveiene til E18 i Sandefjord, der mange vil unngå bomstasjonene, forteller Rødø.

UP håper at deres tilstedeværelse vil få bilister til å ta det litt mer med ro.

– Forskere har slått fast at tilstedeværelse av synlig politi på veiene gir god effekt. Men vi har flere kontrolltyper. Den synlige skal virke avskrekkende, men folk skal også være klar over at vi utfører skjulte kontroller i sivile biler. Vissheten om at vi finnes der ute håper jeg kan bidra til at folk ikke blir fristet til å trykke på gassen bare fordi de ikke ser oss på veien, sier han.

Artikkeltags