- Dette ble gjort med vilje og irritasjon

Det var under en treningstur på racersykkel ved 21-tiden søndag, at den 15 år gamle gutten fra Melum ble presset av veien med vilje av en personbil.

Det var under en treningstur på racersykkel ved 21-tiden søndag, at den 15 år gamle gutten fra Melum ble presset av veien med vilje av en personbil.

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: 15-åringen som ble presset av veien på en treningstur med sykkel søndag, ligger fortsatt på intensivavdelingen.

DEL

Det var under en treningstur på racersykkel ved 21-tiden søndag, at den 15 år gamle gutten fra Melum ble presset av veien med vilje av en grå Mercedes.

Guttens mor forteller til TA mandag ettermiddag, at 15-åringen som er en aktiv syklist, fortsatt ligger på intensivavdelingen på Sykehuset Telemark.

Han ble kraftig forslått etter møtet med grøfta.

- KJØRTE ETTER OG TUTET

- Han har slått seg kraftig i rygg hofter og bein, forteller moren til TA.

Unggutten vil bli flyttet over til vanlig medisinsk avdeling i løpet av mandagen.

- Han forteller at bilen som presset ham i grøfta kjørte bak ham et stykke og tutet flere ganger, ikke for at han skulle flytte seg, men mer for å tøyse, sier moren.

Hastigheten 15-åringen hadde da han ble presset av veien og ut i grøfta kan ha vært opptil 50 kilometer i timen.

- VILJE OG IRRITASJON

- Han forsvant på hodet over sykkelstyret, og trolig ble han slått bevisstløs en liten stund etter fallet, sier hun videre.

15-åringen husker lite av det som skjedde etter at han havnet i grøfta, men har gitt politiet en god beskrivelse av den aktuelle bilen som skal ha vært en grå Mercedes stasjonsvogn med sota vinduer. Videre beskrives den som en "rånebil".

- Dette ble tydelig gjort med vilje og irritasjon, jeg skjønner at folk kan irritere seg over syklister, men det gir dem ikke rett til å gjøre slikt, sier moren.

FUNNET AV FORBIPASSERENDE

Trolig var det ingen vitner til hendelsen på RV36 i Melum.

- Han ble funnet av en bil som kom kjørende som så ham ligge i grøftekanten, de stoppet og hjalp ham, sier moren videre.

15-åringen er preget etter hendelsen, og har fått seg en psykisk smell.

- Han klarer ikke la være å tenke på det som skjedde og han "spiller av" episoden gang på gang oppe i hodet, legger hun til.

- LITE Å GÅ PÅ

Det er Bø lensmannskontoret som har saken.

- Saken er under etterforskning, men vi har lite å gå på. Signalementet vi har av bilen er at det kan dreie seg om en sølvfarget Mercedes, sier politioverbetjent Gry Djupedal ved lensmannskontoret.

Politiet tar gjerne i mot tips fra publikum.

- Dersom noen har observert noe, eller vet noe, som kan være av interesse for politiet så ber vi dem om å ta kontakt med oss. Vi vil gjerne ha tips i saken, avslutter Djupedal.

Artikkeltags