De etterlatte etter Linn Madelen Bråthen (33), som ble funnet død ved Sandøya utenfor Brevik 3. august i fjor, har hele tida ment at hun ikke hoppet frivillig fra brua.

- Vi er 110 prosent sikre på at Linn Madelen ikke døde en naturlig død – at hun ikke selv forårsaket sin egen død, sier mor til Linn Madelen Bråthen.

Familien til Linn Madelen Bråthen har nå skiftet bistandsadvokat. Hittil har de hatt bistandsadvokatene Vibeke Hein Bæra og Niels-Christian Schelver Petersen, begge fra Advokatfirmaet Lippestad. Nå har de bytta ut Hein Bæra og Schelver Petersen med advokat Sigurd Klomsæt.

PRIVATETTERFORSKER

Det har ikke lyktes TA å få en kommentar fra advokat Sigurd Klomsæt. Men etter hva TA erfarer, så vil det bli begjært en ny rekonstruksjon av hendelsen på Breviksbrua natt til 3. august i fjor.

Sigurd Klomsæt skal også ha engasjert privatetterforsker Finn Abrahamsen i forbindelse med Brevik-saken. Abrahamsen, som opprinnelig er fra Langesund, var i mange år en profilert leder av voldsavsnittet i Oslo. Etter at han for noen få år siden gikk av med pensjon, etter 37 år i politiet, startet han opp Finn Abrahamsen Consulting, som blant annet tilbyr privatetterforskning.

I Nedre Telemark tingrett ble den 42 år gamle ekspolitimannen dømt til tre års fengsel, for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Dommen, som falt den 29. september i høst, er ikke rettskraftig, siden 42-åringen anket på stedet.

42-åringen har hele tida stått fast på at Linn Madelen Bråthen hoppet fra Breviksbrua, uten at han klarte å stoppe henne. Han har videre forklart at han ikke varslet noen, fordi han fikk sjokk. Ankesaken i Agder lagmannsrett starter 3. mars til neste år.

- UNØDVENDIG

Statsadvokat Kjetil Omholt var aktor da saken gikk i tingretten, og han vil være aktor når saken skal opp for Agder lagmannsrett til våren. Omholt sier til TA at de pårørende til Linn Madelen Bråthen ikke kan kreve en ny rekonstruksjon av hendelsen på Breviksbrua.

- Det er ikke noe de kan kreve – de kan kun anmode om det. Men jeg kan ikke se at det skal være noe behov for det, mener Omholt. Den 42 år gamle ekspolitimannen mista jobben i politiet som følge av saken, hvor han måtte innrømme at han hadde løyet i de første avhørene. Han hadde vært sammen med Linn Madelen Bråthen med flere på en fest, før de to gikk sammen fra festen og mot Breviksbrua.

EGEN ETTERFORSKING

Først forklarte 42-åringen at de to hadde skilt lag før Breviksbrua. Men da ei venninne av Bråthen startet sin egen «etterforskning», så hun at det var et overvåkningskamera på veggen til Brotorvet som vendte ut mot brua. Hun klarte deretter å få tak i overvåkningsbildene, som viste at 42-åringen gikk sammen med Linn Madelen Bråthen mot Breviksbrua.

TA publiserte dette bildet, som førte til at 42-åringen endret forklaring, og innrømmet at han hadde vært sammen med Linn Madelen Bråthen på brua den aktuelle natta. Det er satt av ni dager til ankesaken som starter 3. mars.