For et par uker var endelig Franklintorget ferdig. Borte var både gjerder og sperringer og det nye byrommet var åpent og tilgjengelig for alle.

Det hører med til historien at formell ferdigbefaring og overtakelse av prosjektet ennå gjensto da.

Prosjektet har engasjert, begeistret og provosert i årevis – nå er det nye torget ferdig

I slutten av forrige uke var sperrebånd tilbake. Hele området rundt overbygget med sittehusker er rammet inn av båndene, og er det fortsatt mandag.

Øystein Jonhaugen, byggeleder i Team utbygging Bypakke Grenland forklarer det hele med «småplukk», og at det altså ikke er noen store greier.

– Hele greia er at vi har hatt en formell overtakelse av prosjektet nå og der er noen små protokollførte feil eller mangler som må utføres innen en frist, sier han til TA.

Alt etter planen

Han legger til at han skal en tur til Franklintorget mandag i forbindelse med forberedelser til formell åpning torsdag.

Det er ingenting som tilsier at den ikke vil gå som planlagt, understreker han.

Birgitte Finne Høitvedt, informasjonsansvarlig fra Bypakka, forsikrer også dette i en oppfølging litt senere på dagen, mandag. Arbeidene under overbygget skyldes at flere sittebenker og bord har kommet på plass.

Den formelle åpningen av Franklintorget skjer 10.30 torsdag med spesielt inviterte, men det skal også bli en større markering på ettermiddagen samme kveld.

Det er Porsgrunn Min By med Stine Ellingsberg i spissen som har tatt regien på det som skal bli en åpningsfest for folket torsdag ettermiddag.

– Endelig åpner det flotte torget og det skal vi markere med både musikk, fanfare, teater og kake. I tillegg vil butikkene holde åpent. Vestsiden musikkorps spiller, Grenland friteater har laget en liten seanse slik at vi blir kjent med historien til Franklintorget. Spisestedene i området lager til Franklinretter. Og det blir kake, velkommen til fest og åpning, store og små, skriver Ellingsberg i arrangementsinfoen som er gått ut.