Gå til sidens hovedinnhold

Plukk søppel, vinn premier

VESTFOLD OG TELEMARK: I sommer kan du bidra til å holde skjærgården ren og pen, samtidig som du selv kan vinne premier.

Kystlotteriet er et samarbeid mellom lokalbefolkning, lokalt og regionalt næringsliv samt ulike sponsorer og samarbeidspartnere som alle tar sikte på å rydde kystlinja for marin forsøpling og gi det ny verdi gjennom premiering. Det finnes premier både lokalt og nasjonalt, og man kan vinne alt fra fiskestenger til øyhopping for to langs Helgelandskysten.

Det er ifølge deres egen nettside et ønske om at kystlotteriet skal motivere folk til å rydde søppel, og øke bevisstheten rundt marin forsøpling. Her kan man gjøre en innsats for miljøet gjennom aktiviteter som kan minne om skattejakt, og når alle bidrar litt blir resultatet stort.

Åtte millioner tonn plastavfall i havene hvert år

Ifølge Miljødirektoratet havner åtte millioner plastavfall i havene hvert år, og det forventes at mengdene kommer til å øke. Nettopp derfor ønsker Kystlotteriet å bidra på sin egen måte, og de vektlegger at det ikke behøver å være vanskelig å bidra. Lotteriet finner sted i flere kommuner rundt om i landet, og foregår slik at man henter en søppelsekk fra utleveringssted, fyller den med plast og søppel fra skjærgården før man fester på lodd man også har fått utdelt. Til slutt kontakter du skjærgårdstjenesten eller aktøren som står for innsamling i din kommune.

I dette lotteriet kan alle bidra, men mindreårige må ledsages av voksne. Hvor man henter sekker avhenger av din kommune, så det lønner seg å følge med på Kystlotteriet sine nettsider.