I to år har koronaen satt sitt tydelig preg på nasjonaldagsfeiringen, og heller ikke i 2022 er det gitt at vi kan ta tilbake feiringen som normalt. Det bekreftet helsedirektør Bjørn Guldvog nylig til P4, skriver NTB.

Trond Ole Ottesen, mannen bak båtkortesjen i Grenland, velger å være optimist i en tid som er tung og vanskelig for mange.

- Mye er usikkert, men vi kan jo ikke avvente all planlegging heller. Vi må ha troen, sier han.

Nylig annonserte han, som Ælveadmiral, at 17. mai på ælva blir et enda større arrangement i 2022 enn noen gang. Sammenlikningsgrunnlaget er riktignok lite, men hovedpoenget er klart. Arrangementet er kommet for å bli og det jobbes med å utvikle det.

- Vi skal gjøre båtkortesjen til ett vakkert skue som vil inneholde flere hundre båter. Vi vil også gjøre om kortesjen og lede den an på en litt annerledes måte der flere skal få nyte godt av å gå i front. MANGE "hemmeligheter" vil bli kjent etter hvert og jeg lover utrolige flotte opplevelser, premier, gaver og tilstelninger, skriver Ottesen i innlegget han har delt.

- Kan du avsløre noe allerede nå?

- Nei, jeg kan ikke det. Annet enn at vi tilegner oss litt medhjelpere og at det vil bli mer som skjer på elva, sier Ottesen til TA.

Han er selv klar for å fyre av salutt og lede an turen fra Porsgrunn til Skien. Han gjør det klart at de også vil gjøre det mulig for flere enn båteiere å delta i kortesjen, med plass på andre båter.

Ottesen står bak initiativet som privatperson og tilrettelegging og planlegging skjer i samarbeid med 17.mai komiteene.

En stygg fallulykke rett før nasjonaldagen 2020 sørget for at han ennå ikke har fått tatt del i det selv.

- Vi får håpe at dette blir året. Den viktigste motivasjonen for meg er ønske om å gjøre dette til en varig tradisjon, også etter meg. Ælva er et fantastisk utgangspunkt for en båtkortesje, sier han.

Det var til slutt fylkeslegen som i 2021 bestemte at båtkortesjen ikke lot seg gjennomføre.

- Vi prøvde i det lengste, men det lot seg ikke gjøre under smittevernsreglene som gjaldt da. Så får vi bare håpe at ting ser annerledes ut når vi kommer til mai i år, sier han.