Gå til sidens hovedinnhold

«Smuglere» med kassasuksess

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Mens det fortsatt er mange ledige seter til andre forestillinger, går billettsalget til «Smuglere» så det suser. To ekstraforestillinger er satt opp.

Allerede i november i fjor ble billettene lagt ut, og interessen lot ikke vente på seg. Nå er 1600 billetter til 10 forestillinger revet bort.

– Det eneste som er igjen er 30 billetter til forestillingen på lørdagen, forteller Hans Petter Eliassen på Grenland friteater.

Jubileum

Eliassen tror ikke forklaringen på salget er så veldig mystisk.

– Mange fikk ikke sett forestillingen da vi satte opp i 1995. Andre vil gjerne se den igjen, og mange vil jo se jubileumsforestillingen vår, sier Eliassen. Han vil også minne om at PIT har mer spennende på programmet.

Leo Bassi er tilbake og blir konferansier under Brusteinsballet 16. juni. Cirka setter opp forestillingen «Beyond», der Alice i Eventyrland møter Darwin.

Double Edge er et kompani Grenland friteater lenge har ønsket seg til festivalen. 16. og 17. juni er de her.

Foran

Også flere lokale skuespillere står på scenen. Blant dem er Thomas Bye, som er teatersjef på Teater Ibsen.

– Vi bestilte forestillingen hans før vi ante at han ville bli teatersjef. Vi synes rett og slett det er en bra forestilling, sier Hans Petter Eliassen om «0+0=4», som også ble vist på Teater Ibsen i vår.

Festivalarrangørene har et budsjett på 4,5 millioner kroner i år. Trond Hannemyr håper flere sikrer seg billett tidlig.

– Billettsalget rusler og går, og vi ligger noe foran fjoråret, sier Hannemyr, som lover et heidundrende brusteinsball.