Gå til sidens hovedinnhold

Samlet utelivsbransje søker lenger skjenketid under PIT

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: En rekke serveringssteder ønsker å la kranene stå åpne en time lenger under teaterfestivalen.

– Vi kjenner til at noen har hatt lengre skjenketid tidligere. Derfor søker vi alle sammen om utvidet skjenketid under festivalen, sier daglig leder Daniel Christensen ved Jimmy's.

Skjenkereglene er slik at kranene skal stenges klokka 02.00 – festival eller ei. I likhet med en rekke av sine bransjekollegaer har Christensen bedt kommunen vurdere å tillate en liten halvtime eller time lenger med skjenking.

– Vi kan i alle fall søke. Det er jo 20-års jubileum med PIT (Porsgrunn internasjonale teaterfestival, journ.anm.), og det kommer til å være mye folk i byen. Vi vet at reglene er satt og at de ikke blir endret, derfor søker vi bare om et unntak under festivalen, sier Christensen.

– Taper stort

Det var i sin tid mye diskusjon rundt de nye skjenketidene da de ble innført i 2012, og skjenketiden ble kuttet med en halvtime.

Bransjen mente de ville tape stort i omsetning, mens politiet håpet på mer orden mindre fyll.

– Jeg vet ikke om det er roligere på byen enn før. Men å kutte skjenketiden til klokka to er som å ta siesta under lunsjserveringen. Sist lørdag hadde vi 350 personer her inne da klokka rundet to om natta, jeg vil si vi tapte 30 000 kroner på å stenge kranene da. «Alle» vet at folk drikker med begge hender den siste halvtimen, sier Christensen.

Festivalkafé

Utestedene Jimmys, Cava, Daimlers, Karjolen, Blaa skriver i sine søknader til kommunen at de ønsker utvidet skjenking for å gi et like godt tilbud til alle under festivalen, og at skjenketilbudet bør være det samme hos alle aktørene i tidsrommet 16. – 20. juni. Kafe K, som er utnevnt til festivalkafe av PIT søker om utvidet skjenketid for å gi et godt tilbud til musikere, skuespiller og frivillige som er sent ferdige med sine gjøremål.

Ulik praksis

Det er alkohollovens paragraf 4–4 som åpner for å søke dispensasjon fra skjenketiden. Søknadene sendes til kommunens skjenkeansvarlig, men det lyktes ikke TA å få kontakt med saksbehandleren i går. Etter det TA kjenner til har det ved tidligere år blitt gitt et lengre skjenkevindu ved festivalkafeen.