Gå til sidens hovedinnhold

Petter Northug ble kraftig distansert – Henrik raskest i Lifjell opp

BØ: Henrik Dønnestad (24) fra Gulset ski/Team Telemark var klart raskest i det 9 kilometer lange rulleskirennet Lifjell opp. Langt bak i køen kom Petter Northug, kraftig distansert av både Dønnestad og mange unge utøvere.

Motbakkerennet Lifjell opp er den del av Sommarland skifestival, som skulle vært avviklet i slutten av juni, men som ble utsatt til denne helgen. I den samme skifestivalen arrangeres Kanalrennet i Lunde søndag.

Taktisk full klaff

Med nesten 600 høydemeter på 9 kilometer er Lifjell opp et brutalt og knallhardt klassisk rulleskirenn, det løpernes kapasitet virkelig blir satt på prøve. Og Henrik Dønnestad fra Venstøp i Skien var klart raskest av de 50 deltakerne, på tiden 34.20.

– Jeg følte meg bra i dag, og løpsopplegget fungerte fint. Jeg gikk i en gruppe med 7–8 løpere fram til halvveis, og derfra hadde jeg bestemt meg for å øke farten. Jeg gikk så fort jeg kunne fram til 500 meter før mål, og da hadde jeg fått så mange meters ledelse at jeg kunne roe litt ned opp mot mål. Det var godt, for jeg var ganske sliten da, forteller Dønnestad.

Taktikken til 24-åringen fungerte perfekt, og i mål var han 37 sekunder foran Andreas Tronsli fra Lier IL og 48 sekunder foran Andreas Bergsland fra Trøsken IL. Petter Northug gikk i mål på 32. plass, 6.11 min bak Dønnestad.

– Slike motbakkerenn er noe av det tøffeste vi gjennomfører i løpet av treningssesongen. Det er en utrolig fin bakke å ha renn i, og det er viktig å ikke gå altfor fort for tidlig, sier Team Telemark-utøveren.

Mikael Gunnulfsen fra Ørn/Team Telemark er for tiden på høydesamling ved Pyreneene, men det er ikke unge Christoffer Rüger fra Gulset ski/Team Grenland ski. 15-åringen gikk i mål på en imponerende 13. plass, 2.40 bak Dønnestad. Det var plassen bak Anders Hekkli (19) fra Skarphedin og plassen foran Lars Olav Kåsa (17) fra Gulset/HGS/Team Grenland ski.