De gule lappene kan bli borte

Gul lapp under frontruta kan bli et langt mindre vanlig fenomen i tiden framover. (Foto: Magnus Blaker, Nettavisen/ANB)

Gul lapp under frontruta kan bli et langt mindre vanlig fenomen i tiden framover. (Foto: Magnus Blaker, Nettavisen/ANB)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Nå kan det å få parkeringsbot bli en umulighet.

DEL

Det er få ting som er så irriterende som å få en parkeringsbot - og det er ekstra surt hvis en står på en plass det er gratis å parkere på, men har glemt å trekke en høyst unødvendig billett.

NY LØSNING

Men det kan nå hende at vi vil gå inn i en fremtid der det å få en parkeringsbot blir en umulighet.

Parkeringsselskapet Onepark - Norges 3. største private parkeringsaktør -  ruller i disse dager ut en ny løsning kalt Autopay som både vil gjøre parkeringsvakter overflødige og parkeringsbøter noe som tilhører fortiden.

Systemet fungerer ikke helt ulikt de automatiske bompasseringene du kjører gjennom på veien:

Kameraer gjenkjenner automatisk skiltene på bilen din når du kjører inn på en parkeringsplass, og når du kjører ut igjen. Dermed vet parkeringsselskapet nøyaktig hvor lenge du har stått på plassen din.

SKAL FINNES VED KJØPESENTERE

Er du innenfor gratistiden på parkeringsplassen, hører du aldri noe igjen. Har du derimot stått over gratistiden - eller på en parkeringsplass med betalingsparkering - kan du betale i automat eller få en regning tilsendt i posten.

Alternativt kan du opprette et abonnement som gjør at parkeringen automatisk blir trukket fra kredittkortet ditt.

I første omgang er systemet myntet inn på kjøpesentrenes parkeringsplasser.

- Parkeringsbransjen og kjøpesentre med parkeringshus har ofte et omdømmeproblem, og det skyldes stor sett kontrollavgiftene, sier Arne Molden i Onepark til Side3.

- Her er det ofte gratis parkering i noen timer. Men det å gi en avskjedshilsen på 700 kroner til en god kunde som har vært på besøk og handlet for kanskje flere tusen kroner, er utrolig dårlig kundeservice, sier han.

Siden systemet automatisk har kontroll på alle som parkerer, vil det med Autopay aldri være behov for å ilegge parkeringsbøter.

Det vil heller ikke være behov for å lønne parkeringsvakter på jakt etter folk som står syv minutter lenger enn betalt tid - eller har glemt å trekke lapp.

- På disse anleggene er det kun behov for noen som foretar renhold og oppfølging av tekniske installasjoner, sier han.

Artikkeltags