Kampen om regnbueflagget fortsetter for Aina og forloveden Xenia Roberts (32). De hadde dekorert huset til Pride med et stort flagg på garasjeveggen som var godt synlig for alle som kjørte forbi. Men forrige fredag stoppet to fremmede menn i en hvit bil utenfor huset deres og skrek etter Aina: – TA NED DET FLAGGET!

Aina og Xenia reagerte på hatet fra både bilistene og skytteren som sto bak terrorangrepet i Oslo, med å henge opp enda flere Pride-flagg rundt om på eiendommen. Men nå i løpet av natten har noen vært inne på tomta deres og stjålet flagget med flaggstangen attpåtil.

– Det er litt sykt at akkurat det som vi snakket om kunne skje, faktisk skjedde, sier Aina. Etter hendelsen med de to mennene ble hun og Xenia litt engstelige for at de eller noen andre skulle finne på å gjøre noe på selve eiendommen. Derfor bestilte de et overvåkningskamera til å ha ute.

– Vi fikk det i går. Det er typisk at vi akkurat ikke rakk å sette det opp før det skjedde noe.

Det er umulig å vite om det er de samme personene som skrek til Aina som har stjålet flagget. Men uansett opplever paret hendelsene som ubehagelige.

– Det føles jo utrygt for oss når noen er så sinna at de kommer inn på tomta om natten og stjeler flaggene fra oss. Det får meg til å lure: Hva annet kan de finne på? Jeg vet jo ikke hvordan det er å være så sinna.

Skal politianmelde tyveriet

Aina og Xenia oppdaget tyveriet fredag morgen da de skulle spise frokost. Det store flagget med flaggstang var helt borte, men de mindre flaggene som står rundt omkring, er fortsatt der. Aina er overbevist om at det må ha skjedd i løpet av natten.

– Det verste er jo at jeg kom hjem seint i går, for jeg hadde en spillejobb ute i Drammen. Jeg kom hjem sånn i ett-tiden i natt, og jeg er ganske sikker på at flagget fortsatt var der da, forteller hun.

Hun har tenkt å anmelde tyveriet til politiet, og hun og Xenia kommer også til å sørge for at de får montert overvåkningskamera i tilfelle noe slikt skjer igjen.

– Jeg regner ikke med at politiet kan gjøre så mye med det, men da vet i iallfall om det. Og hvis de fortsetter å stjele flaggene våre, får vi dem i hvert fall på kamera.

Nå flagger hele nabolaget

Jentene gir seg ikke. Etter Aina har vært hos politiet, skal hun til butikken og kjøpe enda flere flagg til huset. Og på Facebook har Xenia skrevet en egen hilsen til de som har stjålet flagget deres:

"Dere støtter indirekte Pride ettersom vi nå må kjøpe flere flagg. Takk for det."

Også naboene vil gi sin støtte til Aina og Xenia etter det som skjedde. Så nå på grunn av tyvene kommer enda flere hus til å veive med regnbueflagget langs Skotfossvegen.

– Naboen må bare finne et flagg som passer flaggstangen.