Egen utendørsbane høyt på ønskelista

BANE: Rønholt paintballklubb håper på en kommunal garanti på 150 000 kroner slik at de kan få sin egen bane. 
FOTO: NILS JUL LANDE

BANE: Rønholt paintballklubb håper på en kommunal garanti på 150 000 kroner slik at de kan få sin egen bane. FOTO: NILS JUL LANDE

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

BAMBLE: Utendørs paintballbane står høyt på ønskelista til Rønholt reballklubb. I dag må medlemmene reise langt for å trene og spille utendørs.

DEL

Det forteller Anne Mette Bjørnsen, en av mødrene i klubben.

– Siden starten for fem år siden har klubben vokst, og har i dag utøvere på svært høyt nivå, blant disse utøvere som har utmerket seg på landslaget, sier Bjørnsen.

– Ny banen nødvendig

– De nærmeste utendørsbanene er Tønsberg. Det sier seg selv at dette blir nærmest uholdbart i det lange løp. Ved Rønholthallen ligger det godt til rette for en utendørs bane, men for å få dette til må vi ha Bamble kommune med på laget.

– På hvilken måte?

– Vi skal få opp banen ved dugnad, ved hjelpe av sponsorerer og med egne midler. Banen må ha kunstgress, også dette skal vi selv klare. Etter anslagsvis 10 år må kunstgresset skiftes ut, og i den forbindelse søker vi kommunen om en garanti når dette skal skje.

– 150 000 kroner

Ifølge Bjørnsen er det tale om en garanti opp mot 100 000 kroner.

– Kunstgresset må behandles som spesialavfall, og må sendes til Nederland for destruksjon, som vil koste opp mot 100 000 kroner. Da vi ikke vet hvordan situasjonen er for klubben om 10 år, er vi helt avhengig av en kommunal garanti.

Bjørnsen sier videre at at fordi klubben ikke er medlem av Norges idrettsforbund, men av Norges paintballforbund har man ikke muligheter til å søke om utstyrsmidler med videre.

– Viktig tilbud

Både Bjørnsen og klubbens leder Liv Schønhart Westgård, mener dette er et så viktig ungdomstilbud at kommunen må si ja til en garanti.

– Ungdommene har brukt fem år på å bygge opp et godt miljø innendørs i Rønholthallen, og vi har også bra med utstyr. En ny bane er en stor investering, budsjettet er på cirka 250 000 kroner. Vi er i gang med dugnader der banen skal ligge, og vi har inngått avtale med leverandøren av kunstgress.

Bjørnsen legger til at til Rønholt kommer det ungdom langt utenfor Bamble for å dyrke sin sport.

Artikkeltags