Befølte elev på brystene

Strengere straff: Aktor, politiadvokat Torunn Fossli Sæthre, la ned påstand om seks måneders fengsel, hvor av fire måneder skulle gjøres betinga. Agder lagmannsrett landet imidlertid på en strengere straff – seks måneders ubetinga fengsel. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak. arkivfoto

Strengere straff: Aktor, politiadvokat Torunn Fossli Sæthre, la ned påstand om seks måneders fengsel, hvor av fire måneder skulle gjøres betinga. Agder lagmannsrett landet imidlertid på en strengere straff – seks måneders ubetinga fengsel. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak. arkivfoto

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: En tidligere lærer må i fengsel for overgrep han begikk mot en elev da hun var 13 år gammel.

DEL

I fjor ble den tidligere morsmålslæreren ved Vestsiden skole i Porsgrunn dømt til fengsel i seks måneder, hvor av kun 45 dager var ubetinga. Resten av straffen ble gjort betinga med to års prøvetid. Den tidligere læreren anket dommen til Agder lagmannsrett, som har landet på en strengere straff. Den tidligere læreren er nå dømt til seks måneders ubetinga fengsel. Han må i tillegg betale 50 000 kroner i oppreisning til den fornærmede jenta.

«- Ikke si det til noen»

Den fornærmede jenta har forklart at den tidligere læreren, som var hennes morsmålslærer, flere ganger befølte henne på brystene, både med og uten klær. Dette skal ha pågått over en periode på et halvt års tid, da jenta var 13 år gammel. I retten forklarte den fornærmede jenta at hun først fortalte om dette til to slektninger, som gjorde det klart at dette ikke måtte komme ut, og at hun måtte be læreren stoppe. Overgrepene skal så ha stoppet opp da hun konfronterte læreren. Først flere år senere fortalte jenta om dette til annen en voksen person, og saken endte til slutt opp hos politiet.

Ønsket ikke anmeldelse

Våren 2013 ble saken politianmeldt, men etterforskninga startet først opp våren året etter. Høsten 2014 ble den tidligere læreren pågrepet og avhørt. I forbindelse med pågripelsen ble det også gjort ei ransaking hjemme hos den tidligere læreren, uten at det førte til noen konkrete beviser i saken.

Den tidligere morsmålslæreren har hele tida nektet straffskyld og sagt at anklagene ikke er riktige, men han ble heller ikke trodd på dette av lagmannsretten.

– Det har ikke fremkommet noen opplysninger som kan underbygge en teori om at fornærmede har fremsatt en falsk anklage mot tiltalte. Noe motiv for dette, er det ikke mulig å se. Tvert om har fornærmede ikke ønsket at forholdet skulle bli anmeldt, og anmeldelsen har hatt alle de negative konsekvenser hun fryktet og vel så det. Påtalemyndighetens manglende oppfølging av saken økte belastningen for henne, heter det i dommen.

– Avgjørende å bli trodd

I forhold til straffutmålinga stemte flertallet for en straff på seks måneders ubetinga fengsel. Én av de fire meddommerne mente at fem måneders fengsel, hvor av fire måneder gjøres betinga, var passende straff.

I forhold til oppreisningserstatninga sa den fornærmede jenta i retten at det ikke var noe viktig for henne, men at det avgjørende er å bli trodd.

Artikkeltags