I går kom det over 16 centimeter snø i Grenland. Snøværet, som var varslet, førte til mye kaos i trafikken.

Det ble meldt om flere ulykker i fylket. På Flåtten kjørte en bil i en lyktestolpe og på Gulset smalt to biler sammen. På Rauland gikk det et snøras over Totakvegen.

Oppfordringen fra meteorologen mandag var klar: – Nå snør det såpass tett, at du ikke bør kjøre bil hvis du ikke absolutt må.

Også ved Oslo lufthavn skapte været problemer. De fleste avgangene ut kvelden var forsinket, enkelte over en time.

Værforholdene fører også til at Color Lines ferjeavganger på strekningene Hirtshals-Kristiansand og Larvik-Hirtshals er forsinket.

Avgangen fra Larvik til Hirtshals skulle etter planen gått klokken 17 mandag, men ble utsatt til midnatt, mens mandagens avgang fra Hirtshals til Kristiansand ble utsatt til klokken 5 tirsdag morgen.

Meldt om mange skader

Tirsdag kan forsikringsselskapet Fremtind melde at de har fått inn meldinger om 30 skader på biler i fylket vårt - kun fra mandag.

Kun en dag slår denne statistikken i år - mandag 6. februar. Da ble det meldt om 34 skader fra fylket vårt.

Totalt i hele landet var det 389 slike skader mandag, kun hos Fremtind.

– Det er «all time high» så langt på mandager i år, sier Anette Grønby Rein, kommunikasjonssjef i Fremtind Forsikring.

Typiske skader er påkjørsler og biler som sklir inn i hverandre. Flere havner også utenfor veien.

– Vi så en oppsiktsvekkende økning i bilskader som følge av krevende vinterføre i desember, og antallet har fortsatt å øke i det nye året, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB i en pressemelding.