Gå til sidens hovedinnhold

Ove og Eirik er i rute

Artikkelen er over 6 år gammel

Direktesendingen er avsluttet for i dag. De har kommet frem til Asker. Du kan følge guttenes siste etappe mot Oslo lørdag morgen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ove og Eirik startet opp mellom Sande og Drammen klokken 08.00. De melder at beina er som mør biff men viljen er seig som gammelt sosekjøtt.

Da de hadde nådd Liertoppen, utbrøt Ove: - Orker ikke shoppe!

Ove forteller at han er smigret over alle de hyggelige folkene de har møtt på veien.

- Det er så mye hyggelige folk. Vi har blitt møtt med nytrukket kaffe og forbipasserende tuter og vinker, sier Ove.

Følg gutta live nederst i artikkelen!

Oppstarten i går var grusom. Skikkelig ille. Store smerter i vristen satte hele prosjektet, for min del, i fare.

Jeg skiftet til andre sko. Jeg kjørte på med smertedempende tabletter. Jeg bet tennene sammen. Og jeg fikk fantastisk oppmuntrende hjelp av Eirik Haugen som jeg går med og de andre gode hjelperne, Roger Sørensen fra oddrane som kjørte følgebil og Hans Erik Utne som er teknisk arrangør. Dessuten, det må sies, fantastisk hjelp fra hyggelige mennesker hele veien.

Les også: Formen er ikke god, men ingen av dem har gitt opp ennå

Jeg visste at det fantes mye hyggelige folk i Norge, men jeg ante ikke at det fantes så mange hyggelige folk utenfor Telemark. I Vestfold og Buskerud sto folk klar med kaffe, med hilsener, med historier. På brannstasjonen i Hvittingsfoss fyrte de opp sirenene på brannbiler for å hjelpe oss fram. Personlig tok jeg det til meg fordi «...eg e ekte Brann-supporter» - men det var Odd de jublet for.

Les også: Må de tilkalle fysioterapaut i år?

  • Du kan også følge dem på sosiale medier via emneknaggen #TAfotball og #nrkblodslit.

Under matpausen utenfor Drammen sentrum får Ove en kvinnelig Molde-supporter til å ta bilde av dem.

Og så streamingen da, som sendte direkte alle steder det var teknisk mulig. Vi fikk hundrevis av hilsener fra folk som fulgte med. Noen var med hele dagen. Vi slengte ut noe spørsmål og fikk massivt med svar. Ivar Aasen fra Ørsta. Reiulf Steen fra Hurum. Os tok fem poeng i 1975.

Les også: Vi kan ikke love at vi klarer å gå hele veien

Den amerikanske forfatteren Henry Miller sa det slik en gang: Når vi rusler hjemover i sene nattetimer, hender det ofte at vi utbrer oss om verdenssituasjonen med en begeistring som er typisk for folk som ikke tar aktivt del i livet.

Men vi følte virkelig at vi tok del i livet. Og livet tok del i oss, så gøy var dette.

Les også: 1000 år til i morgen...

Det rare var at smertene i foten ble mindre etter som stemningen ble høyre. I dag når du leser dette får vi vite om det var placebo. Rent bedrag.

Tusen takk til alle som følger med, og til Varden som i går skrev ganske surt at vi prøver å tilrane oss oppmerksomheten til Odd sier vi: bare bli med dere også. Hos oss er det glede og humør nok til alle.

FØLG OVE MELLINGEN OG EIRIK HAUGEN GÅ TIL ULLEVAAL I VINDUET UNDER: