Mange meninger om ny kirke

MED FAVORITTEN: Diakon Einar Svendsen er tilfreds med publikumsinteressen for de sju utstilte kirkeforslagene. På bildet står han ved siden av et alternativ som så langt har slått an: «Mellom himmel og jord». Samtlige alternativer kan sees på nettsiden Porsgrunnkirke.no.
FOTO: DAN HAGEN

MED FAVORITTEN: Diakon Einar Svendsen er tilfreds med publikumsinteressen for de sju utstilte kirkeforslagene. På bildet står han ved siden av et alternativ som så langt har slått an: «Mellom himmel og jord». Samtlige alternativer kan sees på nettsiden Porsgrunnkirke.no. FOTO: DAN HAGEN

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: – 300 personer har så langt sett de sju forslagene til ny kirke. 100 innspill har kommet skriftlig. Vi godt fornøyd med det, sier diakon Einar Svendsen i Porsgrunn menighet.

DEL

I tillegg til å være diakon er han brukerkontakt når det gjelder å vise fram forslagene som har kommet i forbindelse med plan- og designkonkurransen for ny Østre Porsgrunn kirke.

Utstillingen åpnet i forrige uke, og hvert firma viser hva de kan tilby på seks illustrerte plater. Neste åpningsdag er førstkommende lørdag. Stedet er kapellet vis-a-vis kirkestua.

Se også:

– Besøket har for min del vært i overkant at det jeg trodde på forhånd, uttaler Einar Svendsen. - Det kommer en rekke innspill og kommentarer som er veldig fint å ta med seg videre til juryen, blant er en opptatt av flere toaletter - det er praktiske ting det kan tas hensyn til.

Mellom himmel og jord

– Men innspill som går på gjenoppføring går ikke dit?

– Nei, dette handler jo om de sju presenterte forslagene.

– Hvilke alternativ framstår som en folkelig favoritt?

– De alternativene jeg har registrert blir nevnt oftest er nok de som er kalt «Mellom himmel og jord» og «Fortsettelse».

Svendsen har ikke opplevd ufine kommentarer eller ufine innspill.

– De som uttaler seg virker framfor alt å være engasjerte. Også unge personer gjester utstillingen, og ikke alle er med i menigheten i Porsgrunn.

– Etter mitt syn er det viktigste med denne utstillingen å få innspill som vi kan ta videre i prosessen.

Delte meninger

Her gjengir vi flere av innspillene fra de besøkende:

* Jeg like veldig godt «Reis opp». Kan også like «Mellom himmel og jord». Vil slite med å like/godta de andre.

* Veldig skuffet. Synes ikke noen av alternativene «snakker» med den gamle bebyggelsen og viser respekt for genuiteten «Kirkehaugen» har. Klarer ikke å stemme på noen av disse mastodontene.

* 1. Aller helst kopi av den gamle kirken utvendig. 2. Didrik Eriksen har et flott forslag. Den gamle kirken i fornyet utgave. Veldig bra! 3. Av disse presenterte er «Fortsettelse» å foretrekke. Noen av de andre er bare skrekkelige»

* Mange gode forslag! Synes «Mellom himmel og jord» løser aksen, tårnet, den lyse fargen og et tak som vitner om at dette er en kirke! En god sammenkopling av kirkestua og den nye kirken - gode uterom med amfi foran underetasjen er et godt grep!

* Jeg liker «Mellom himmel og jord» best. Det ytre minner om ei seilskute med fulle seil, passer godt til sjøfartsbyen Porsgrunn. Jeg noterer meg at det litt dårlig med toaletter.

* Jeg ønsker at det vil bli en alminnelig kirke som ligner den forrige. Jeg vil ikke ha de nye og moderne, men en som vil være bedre for mange.

* Mange gode forslag til ny kirke. Eksteriør, førsteinntrykk er viktig. Ta med kirkestuen i det videre arbeid. Bygg en kirke etter framtidens behov. Dvs. at andre religioner/ikke-religiøse også har behov for større og mindre steder å samles... Bygget må kunne brukes av mange flere enn de som føler tilhørighet til menigheten...

Artikkeltags