Gå til sidens hovedinnhold

27. mars er det slutt for Rjukan sykehus

Artikkelen er over 6 år gammel

TINN: Skjebnedatoene for Rjukan sykehus er klare. 27. mars er i realiteten siste dag som sykehus.

Klinikksjef Per Urdahl har nå fått oversikt over hvilke ressurser Rjukan sykehus har fremover – frem til den formelle «nedleggelsen» 20. juni.

– Det er stor og god velvilje blant de ansatte til å stille opp og være fleksible for å få hjulene til å gå rundt fremover. Det har vi bitt oss merke i, sa han.

Urdahl sier pleiersituasjonen er prekær, men at han har latt seg overbevise om at de ansatte vil klare å gjennomføre turnusene frem til påske. Men ikke lenger.

FOLK STILLER OPP

På allmøtet kom det også frem at tidligere sykehusansatte som nå er i kommunal jobb – eller skal det – også stiller opp. Dette gjelder også de som nå er ansatt i Vinje kommune. Urdahl tok mild selvkritikk for at ledelsen ikke hadde sett tydelig nok den bemanningssituasjonen som oppsto i jule- og nyttårstiden, da sykehusets akuttfunksjon ble stengt.

– I visse faser er det problematisk å få alle kabaler til å gå opp. Mitt ansvar er ikke bare det faglige, men også å få folk i annet arbeid igjen, sa han.

SKJØR PLAN

Helt konkret la Urdahl frem flere datoer som man nå må forholde seg til i Tinn utover vinteren og våren.

– Slik det ser ut nå virker det som vi klarer å holde dagens drift frem til palmehelgen i påsken, sa han. Urdahl har tidligere sagt at han trodde det kunne bli vanskelig å opprettholde driften av sengeposten etter 1. mars, men nå er tonen en annen. Mye på grunn av at tidligere ansatte stiller opp.

– Fra 1. mars til 27. mars blir det indremedisinsk akuttfunksjon som i dag. Hver fredag vil det likevel bli vurdert om akuttfunksjonen må overføres til Notodden i helgene, sa han.

I påsken, fra 28. mars til 6. april, er det store hull i bemanningen og da flyttes også akuttfunksjonen i indremedisin til Notodden.

Fra 7. april til 20. juni blir det kun indremedisinsk akuttfunksjon på Rjukan på dagtid, mellom klokken 08.00 og klokken 16.00. Akkurat slik det er ved Kragerø sykehus i dag. De som blir syke utenfor kontortid, blir sendt til Notodden eller Skien, avhengig av alvorlighetsgrad.

FIRE AMBULANSER

Etter 20. juni er det så langt kartlagt et behov for 18 ansatte. Videre er Sykehuset Telemark vid åpen for annen, privat eller kommunal, aktivitet på sykehuset. Når det gjelder ambulansetilbudet, som strengt tatt skal overta Rjukan sykehus sine funksjoner, skal det fra 1. mars være to ambulanser i Tinn og to i Vinje.

KAN BLI FÆRRE BILER

– Det betyr at beredskapen økes mer enn det som er det antatte behovet, og mer enn det som står i Utviklingsplanen.

1. oktober vil vi derfor gjennomføre en evaluering av den prehospitale beredskapen for å vurdere om behovet er hensiktsmessig i forhold til befolkningens behov, sa Urdahl.

Tillitsvalgte Kjellfrid Neset tok opp problemet med at røntgenpasienter ikke ble tatt bilde av på Rjukan etter klokken 15.00 lenger, men Urdahl forsikret at slik skulle det ikke være. Bilder skal tas på Rjukan døgnet rundt, men tolkes på Notodden.

Møtet tirsdag kveld var åpent for alle.

Kommentarer til denne saken