Snart får de svaret

BLE KASTET UT AV LANDET: Verona, hennes lillesøster Aurora og deres foreldre ble deportert til Sarajevo i mars. Høyesteretts behandling vil avgjøre om de får komme tilbake til Rjukan, der begge barna er født.

BLE KASTET UT AV LANDET: Verona, hennes lillesøster Aurora og deres foreldre ble deportert til Sarajevo i mars. Høyesteretts behandling vil avgjøre om de får komme tilbake til Rjukan, der begge barna er født. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I mars ble Verona (9) og hennes familie deportert til Sarajevo etter flere år på Rjukan. Til fredag får de svar på om de får komme tilbake til Norge.

DEL

Etter det TA erfarer får familien Delic svar på om de får komme tilbake til Norge. Verona (9), hennes lillesøster Aurora og deres foreldre ble deportert til Sarajevo i mars. Høyesteretts behandling vil avgjøre om de får komme tilbake til Rjukan, der begge barna er født.

I november i år behandlet Høyesterett utvisningen av familiene Delic og Shabazi fra Rjukan.

Høyesterett har blant annet tatt stilling til domstolenes rolle og mandat i forhold til Utlendingsnemnda (Une). Dommerne har også vurdert om FNs barnekonvensjon gir Verona selvstendig rett til opphold i Norge, selv om foreldrene fikk avslag på asylsøknaden sin i 2005.

FAMILIEN SHABAZI

Høyesterett har også behandlet saken om familien Shabazi fra Iran, som fortsatt bor på Rjukan. Deres sju år gamle sønn Mahdi har bodd hele livet på Rjukan. I denne saken har Høyesterett blant annet vurdert om domstolene kan legge vekt på forhold som har inntrådt etter Unes vedtak. I dette tilfellet en ny lov i Iran som betyr at faren i familien risikerer dødsstraff.

Artikkeltags