Slik så Jorunns kjeller ut

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

NOTODDEN: Store vannmenger skaper problemer etter kraftig regnvær på Notodden.

DEL

Tirsdag ettermiddag åpnet himmelens sluser seg på vidt gap, og et kraftig regnvær kom skyllende over Notodden. Dette førte til flom og overforsvømmelser flere steder.

Det voldsomme uværet førte til at store vannmasser fosset ut i gatene, og TAs mann på stedet fortalte at Storgata på Notodden minnet mer om en elv. Flere personer skal også ha fått kjellerne sin fulle med vann i løpet av dagen.

En av dem er Jorunn Lien som bor i Høybødalen på Notodden.

- SKJER HVERT ÅR

- Vi fikk vannet ut selv, og nå må vi bare vente på ISS. Dette skjer så å si hvert eneste år, og det er fem hus i gata her som har fått kjelleren full av vann. Dette skjer fordi kloakknettet ikke har god nok kapasitet, men kommunen gjør ikke noe med det, sier Lien.

Hun forteller også at to nabohus måtte rives etter flommen for to år siden.

TOK SEG INN PÅ SENTER

Vannet tok seg også inn på senteret Kvantum, som ligger rett ved flyplassen på Notodden. I flere av butikkene måtte betjeningen jobbe for å kvitte seg med vannmassene og redde varene. Noen butikker valgte også å stenge midlertidig. Brannvesent var på plass for å hjelpe til med å pumpe vannet ut.

VEIEN KOLLAPSET

I en halvtimes tid skal regnet ha fosset ned med stor kraft. Kort tid etter uværet kollapset veien mellom Notodden og Bø over Resjemheia.

- Veien er ikke farbar og er stengt, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

Statens Vegvesen anbefaler omkjøring via Fv 360 og Rv 36.

BRU RASTE UT I DRANGEDAL

Det kraftige uværet har også satt sine spor flere steder i fylket. I Drangedal har store nedbørsmengder ført til at en bru raste ut i Veste Dalen på vei mot Blomstali i Tørdal.

- Bruen går over en privat vei, og to hustander har ikke veiforbindelse etter dette, sier operasjonsleder Aaltvedt.

Artikkeltags