Ordføreren i Tinn er død

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Ordfører Erik Haatvedt (Ap) i Tinn døde i dag, 64 år gammel.

– Dette var et sjokk og er et stort tap for Tinn, sier varaordfører Turid Opedal (Ap).

Dødsårsaken skal være plutselig sykdom og livet sto ikke til å redde.

- Vi har med dyp sorg mottatt meldingen om at vår ordfører plutselig har gått bort. Dette var et sjokk og var totalt uventet. - Det var en veldig kunnskapsrik ordfører vi hadde. Dette er et stort tap både for kommunen og for Tinn Arbeiderparti, sier Opedal.

POPULÆR

Erik Haatvedt var en svært populær ordfører og var inne i sin andre ordførerperiode. I tillegg har han sittet flere perioder i kommunestyret. I forbindelse med siste kommunevalg deltok Tinn i en forsøksordning med direkte ordførervalg. Haatvedt var den ordføreren som fikk flest stemmer av alle i denne ordningen. Han fikk 66,8% av stemmene i valget i 2007.

KJEMPET

Rjukan har i mange år vært inne i en omstillingsperiode, og Erik Haatvedt brukte mye tid på å finne løsninger som kunne gi nytt liv til stedet. Blant annet gikk kommunen og Hydro i fellesskap inn i en intensjonsavtale med Norsk Titanium om å produsere titan på Rjukan.

Denne avtalen ble imidlertid ikke noe av fordi Hydro ikke fikk tilstrekkelig økonomisk støtte. Dette førte til at Haatvedt truet med å melde seg ut av Arbeiderpartiet i protest. Etter møter med ledelsen i Oslo valgte han likevel å forbli i partiet.

SØRGER

- Dette er et stort tap for Tinn kommune. Det var en veldig trist beskjed og få. Jeg snakker nå på vegne av alle ansatte i kommunen, sier rådmann Rune Lødøen. Han kan fortelle at alle kommunale møter blir avlyst i kommende uke. Varaordfører Turid Opedal blir konstituert som ordfører.

HYDRO

Haatvedt jobbet i mange år, som industriarbeider på Hydro Rjukan. Har hadde oppdrag og engasjement ved en rekke av Hydro sine enheter blant annet i Glomfjord, Karmøy, Stockholm og Qatar. Før han ble ordfører jobbet Haatvedt i Rjukan Data. En bedrift han var med å starte.

MINNESTUND

Tinn Arbeiderparti holder minnestund på LO-huset på Rjukan søndag ettermiddag klokken 18.

Haatvedt etterlater seg kone og fire barn.

Artikkeltags