Gå til sidens hovedinnhold

Skulle ha disse til pynt

Artikkelen er over 6 år gammel

NOTODDEN: En gammel kjenning av politiet er i Aust-Telemark dømt til 30 dagers betinget fengsel for oppbevaring av 50 patroner. Dette er hans 17. dom.

Funnet av de 50 patronene – av typen «Ball Carbine caliber .30M1» – kom som et resultat av en ransaking av 37-åringens midlertidige bopel. I tingretten forklarte mannen at han hadde fått esken med patronene av en nabo og at han hadde tatt de imot fordi han synes esken de lå var fascinerende. Han mente også at patronene var småkalibrete og så gamle at de ikke kunne brukes. Han plasserte de på ei hylle på soverommet og sa han ikke hadde noen intensjoner om å bruke dem til noe som helst enn pynt.

VÅPENLOVBRUDD

37-åringen erkjente at han ikke hadde ammunisjonstillatelse fra politimesteren. Politiet på sin side karakteriserte patronene som grovkalibrete og nye.

Aust-Telemark tingrett fant det hevet over enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte har overtrådt våpenloven og at overtredelsen har skjedd forsettlig.

Aktor la ned påstand om betinget fengsel i 21 dager og 5000 kroner i bot.

37-åringens omfattende strafferegister inkluderer simpelt ran, vold, brudd på narkotikalovgivningen og vinningskriminalitet. Denne gangen strøk tingretten bota på grunn av økonomiske forhold, men økte straffen til 30 dagers betinget fengsel.