Mistet oppdriften - måtte nødlande

NØDLANDET: Her på dette jordet på Miland ved Mæl var det Michael Mix måtte nødlande med leiet seilfly.

NØDLANDET: Her på dette jordet på Miland ved Mæl var det Michael Mix måtte nødlande med leiet seilfly. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

TINN: 23 år gamle Michael Mix deltok søndag i en flykonkurranse. Uheldige værforhold gjorde at unggutten måtte nødlande på et jorde ved Mæl i Tinn.

DEL

Under et Norges Cup stevne for seilfly, gikk det litt galt for danske Michael Mix.

- Meningen var at jeg skulle fly og snu ved Uvdal kirke ved Rødberg. På grunn av lite solskinn mistet jeg nødvendig oppdrift over Tinnsjøen. Resultatet var at jeg måtte raskt finne et sted å lande. Det gjorde jeg på et jorde her ved Mæl, forteller dansken til TA.

DELTOK I FLYCUP

Michael Mix forteller at det overhode ikke var dramatisk da han søndag ettermiddag måtte nødlande etter å ha mistet nødvendig oppdrift for seilflyet han leier.

- Nei. Slike situasjoner er vi trenet i. Selv har jeg nå 145 timer ved spakene i slike seilfly. I dag var jeg med i Norges Cup del to. I går ble jeg nummer to i konkurransen. I dag havnet jeg på et jorde. Slik blir det når vinden spiller en et puss, forteller Michael.

I går ble han kjørt til veikroa på Mæl av Ove Inge Forberg, som var den første som kom til etter at Michael hadde sklidd på gress i cirka 75 meter før flyet stanset.

- Nå venter jeg på en kamerat som kommer med henger for å få fraktet flyet tilbake til Hokksund. Det er nemlig en enkel oppgave å demontere slike fly, forklarer Michael, som satte stor pris på og bli tatt godt vare på av Forberg.

- Dette var ergerlig. Jeg vant nemlig del en i cupen tidlige i sommer. Nå ble det deis i bakken på runden som skulle være 180 kilometer. Heldigvis ble ikke flyet som koster cirka 350.000 skadet. Det er det jeg er mest glad for, sier 23-åringen med et bredt glis, i det TA hilser farvel.

Artikkeltags